Päivän kuva: Kiinalaismunkit pelaavat jalkapalloa kung-fu-tyyliin – näin se käy

Ulkomaat 25.3.2011 17:30
Shaolin-munkit treenaavat. Kuva STR / AFP / Lehtikuva.

Kun tulee puhe Brasilian tai Argentiinan jalkapallomaajoukkueista, kuulee joskus viittauksia samban tai tangon kaltaisiin lajeihin. Tulevaisuudessa maailman jalkapallokentille saattaa ilmaantua myös kung-fu-futareita.

Kuulun kiinalaisen Shaolin-temppelin munkeilla on varsin näyttävä harrastus, jossa kung-fu-taistelulajin liikkeitä yhdistellään jalkapallon kanssa.

Kiinan keskiosassa Henanin provinssissa sijaitseva Shaolin-temppeli on tunnettu akrobaattimunkeistaan. Lokakuussa temppeli avasi jalkapallolle omistetun koulutuskeskuksen, jossa taistelulajeja opiskelevat kokelaat pääsevät näyttämään taitonsa pallon kanssa.

”Kiinalaisilla taistelulajeilla ja jalkapallolla on monia yhtymäkohtia”, sanoo Shaolin-temppelin jalkapallovalmentaja Shi Yanlu. ”Kenties voimme näin parantaa kiinalaisen jalkapallo-opetuksen tasoa.”

Kiinan jalkapallomaajoukkue on kotimaassaan lähinnä naurunaihe, ja kung-fusta toivotaan tulevaisuudessa olevan hyötyä muun muassa jalkatyöskentelyn parantamisessa.

Shaolin-temppelin koulutuskeskusta sponsoroi Kiinan jalkapalloliitto CFA, joka lahjoitti keskukselle tuhat jalkapalloa muutama viikko sitten.

Katso lisää kuvia kung-fu-jalkapallosta täältä.

Lähteet: AsiaOne, AFP