Päivän kuva: France Telecomin itsemurha-aalto jatkuu

Ulkomaat 16.10.2009 16:01
Kuva David Vincent / AP / Lehtikuva

France Telecomin työntekijöiden mielialat näkyivät hiljaisella marssilla perjantaina. Ilmeet olivat vakavia, nyrkit heiluivat ilmassa ja mukaan mahtui myös painettuja päitä.

Eilen torstaina yksi yhtiön työntekijöistä teki jälleen itsemurhan. Yhtiö ilmoitti, että 48-vuotias insinööri oli riistänyt henkensä kotonaan Bretagnessa kuukausi sairauslomalle jäämisen jälkeen.

Kyseessä oli 25. itsemurhatapaus reilun puolentoista vuoden aikana Euroopan kolmanneksi suurimmassa teleyhtiössä France Telecomissa.

Aiemmin tällä viikolla palomiehet ehtivät viime tingassa väliin, kun yhtiön 54-vuotias työntekijä yritti hirttää itsensä. Hän oli ollut lomalla töistä masennuksen takia.

France Telecomin organisaatio on uudistunut rankasti. Vuosina 2006-2008 yhtiö irtisanoi noin 22 000 työntekijää. Ammattiliitot ovat valittaneet, että yhtiön uudelleenjärjestelyt ovat
aiheuttaneet kohtuutonta painetta ja stressiä työntekijöille.

France Telecom oli aiemmin valtiojohtoinen yhtiö. Telekonserni yksityistettiin vuonna 1991 ja listattiin pörssiin 1997. Ranskan valtio omistaa yrityksestä 27 prosenttia.

Lähde Business Week, Digitoday

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.