Päivän kuva: Avantouinnin MM

Ulkomaat 26.1.2010 17:01
Slovenia avantouinti Myssymuotia avantouinnin maailmanmestaruuskisoissa Sloveniassa. kuten lajin säännöistä ilmenee, päähine on pakollinen varuste tässä talvisessa lajissa. Kuva Srdjan Zivulovic / Reuters / Lehtikuva.

Samaan aikaan kun Eurooppa hytisee kylmästä, avantouimarit ovat kamppailleet lajin maailmanmestaruudesta Bledissä Sloveniassa. Viime viikonloppuna järjestettyihin kisoihin otti osaa yli 700 uimaria 19 maasta.

Naisten ja miesten eri ikäluokkien mestaruuksista taisteltiin sekä rinta- että vapaauinnissa, ja kuten tulosluettelosta ilmenee, suomalaisia oli kilpailijoiden joukossa runsaasti ja he myös pärjäsivät hyvin tässä hyisessä lajissa.

Pureva pakkanen on tappanut kymmenittäin ihmisiä ympäri Keski- ja Itä-Eurooppaa. Puolassa talven aikana kylmyyteen kuolleita on jo yli 200. Romaniassa, missä lämpötila putosi alimmillaan -34 celsiusasteeseen, kuolleita on yhteensä 22. Suurin osa uhreista on kodittomia ja vanhuksia.

Maanantaina Euroopan kolmanneksi vilkkaimmalla lentokentällä Frankfurtissa jouduttiin perumaan pakkasen vuoksi yli 200 lentoa. Sääennusteiden mukaan hyytävään kylmään ei ole ole ainakaan lähipäivinä tulossa helpotusta.

Lähteet: Winter Swimming Championships Bled 2010, BBC

[Kuvat:Europe Weather]