Päivän kuva: Alppitorvi ja muita kevään merkkejä

Ulkomaat 28.4.2010 15:30
Kuva Urs Flueeler / AP / Lehtikuva.

Päivän kuva olisi voinut tänään olla Bangkokista, jossa poliisi avasi tulen lähestyviä moottoripyöriä kohti. Maata kuohuttavat pitkään jatkuneet hallituksenvastaiset mielenosoitukset.

Päivän kuva olisi myös voinut kertoa turistialueesta, jota rakennetaan epävakaalle alueelle Libanonin ja Israelin rajalla.

Tai Jukka Jalosesta, jonka valmentaman kiekkomaajoukkueen pelit siirtyivät näkymään MTV3-kanavalla ainakin vuosiksi 2012-2017.

Kantautuipa sellainenkin tieto, että suomalainen avustustyöntekijä olisi ammuttu Meksikossa. Siitä aiheesta ei (vielä) kuvaa olekaan.

Mutta ei. Tänään, keväisenä vappua enteilevänä keskiviikkona Päivän kuva saapuu Sveitsistä, tarkemmin sanottuna Erstfeldistä. Siellä luomuviljelijä Ambros Walker on ottanut alppitorvensa esiin ja soitti sitä pellollaan.

Kuvatkoon tämä maisema sanomaa, jota tänään julistivat meille WWF ja Demos Helsinki: onnellisuus on nostettava politiikan ytimeen. Aiheesta lisää täällä.

Joten hyvää ja onnellista vapun odotusta. Tiedämme, että Suomessa vettä saattaa sataa mutta ainakin Alko on auki työtaisteluista huolimatta.