Mies joka väitti nähneensä Loch Nessin hirviön on kuollut

Hanna Hihnala
Ulkomaat 3.11.2009 09:39
Tässäkö on Loch Nessin hirviön pyrstö? Kuva AP / Lehtikuva.

Robert Rines oli keksijä, lakimies, säveltäjä, ja fyysikko. Hän myös väitti nähneensä jotain erityistä, Loch Nessin hirviön vuonna 1971.

Vaikuttaa uskomattomalta, mutta läheiset uskoivat Rinesin kertomukseen.

”Hän näki sen edesmenneen vaimonsa Carolin ja kahden ystävänsä kanssa”, vaimo Joanne Hayes-Rines sanoi.

Robert Rines yritti kuumeisesti löytää Nessien. Hän palasi muutaman vuoden välein Skotlantiin ja toivoi paremman teknologian auttavan häntä nappaamaan otuksesta terävempiä kuvia. Hän hyödynsi hirviöjahdissa myös omia keksintöjään.

Loch Nessin hirviön olemassaoloa hän ei kuitenkaan saanut todistettua. Robert Rines kuoli maanantaina 87-vuotiaana kotonaan Bostonissa Yhdysvalloissa.

Muita saavutuksia Rinesille ehti kyllä kertyä, useammaltakin alalta.

Hänellä oli yli 80 patenttia. Rinesin keksinnöt vaikuttivat esimerkiksi tutka- ja ultraääniteknologian kehitykseen.

Myös nuoret pääsivät osalliseksi hänen ideoistaan. Rines opetti MIT:ssä yli 50 vuotta keskittyen keksintöihin ja innovaatioihin. Harvardissa hän luennoi lakiaiheista.

Rinesin luova mieli pääsi valloilleen myös musikaalien muodossa. Hän kirjoitti yli kymmenen musikaalia muun muassa Broadwaylle ja sai Emmy-palkinnon.

Lähde AP

Keskustelu

Olisihan se tosi hienoa, jos tuollainen museoeläin kuin Loch Nessin hirviö (?) vielä nykyaikana löytyisi. Valitettavasti se kyllä näyttää äärimmäisen epätodennäköiseltä. Vaikka järvi onkin syvä, olisi otuksesta pitänyt nykytekniikalla jo saada kunnollisia ja kiistämättömiä todisteita.

Toisaalta, ei sekään mukavaa olisi, jos tiedettäisiin, että tuota otusta ei varmuudella ole olemassa. Loppuisi senkin jahtaaminen ja samalla turistieurot paikkakunnalta. Mysteereistähän ihmiset tykkäävät, joten annetaan Nessien ”elää” edelleen. Jospa sittenkin …

Hauska tämä meidän tapamme kutsua hirviöiksi eläimiä joita ei ole luokiteltu.

Tuokin kun tavattaisiin ja pantaisiin nimi ”järvidinosaurus” eli ”lotodontacus dassius” tms latinaa, se olisi vain eläin muitten joukossa.