kirjeitä 20.07.2018 06:00

Suomea on turha syyllistää

Ekologian professorin Janne S. Kotiahon Puheenvuorosta (SK 27/2018) käy ilmi, että hän on mielestäni vieraantunut ihmiselämästä luonnon hyväksi, vähän kuin Pentti Linkola äärimmäisyyteen asti antamalla ymmärtää, että kantasuomalaisilla olisi osavastuu maailman ekologian pilaamisesta synnytystalkoilla.

Tällaisia mielipiteitä suvaitaan vain Euroopan sivistysvaltioissa. Toki artikkelissa oli muuten hyvää asiaa. Siihen kannustaminen, että suomalaiset itse pitäisivät Suomen väkiluvun ennallaan, ei vahingoita ketään eikä mitään. Päinvastoin, mitä enemmän täällä on väkeä, sitä enemmän voimme tukea maailman köyhiä taloudellamme.

Onko meillä jo tänne syntyneillä vaikkapa Jokiahon mielestä oikeastaan moraalista oikeutta edes elää, kun muualla on niin paljon köyhyyttä ja sairautta? Suomalaisten vastuulla ei todellakaan ole maailman väestöräjähdys eikä muun maailman köyhyyden poistaminen.

Kyllä se on intialaisten, kiinalaisten, afrikkalaisten ja eteläamerikkalaisten vastuulla.

Väkeä on jo nyt liikaa toisin kuin Suomessa. Korjaustoimenpiteet on kokonaisuudessaan kohdistettava sinne, eurooppalaisen tietotaidon avulla, know how’n jakaminen on ainoa todellinen velvollisuutemme.

Veijo Grape

Loviisa

Sisältö