Ei sano vaan nauraa

media 12.09.2019 17:00
Vappu Kaarenoja

Syyskuun alussa Sanoma kertoi yhtiössä tapahtuvista muutoksista pörssitiedotteella. Yhtiöön syntyy ”uutis- ja featuremediayksikkö”, jonka muodostavat Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Tiede-lehti, Glorian Ruoka&Viini, Soppa365, Sport, Vauva, Meidän Perhe ja Me Naiset.

Yksikön sisällä Ilta-Sanomat ja Me Naiset ”yhdistävät voimansa”. Muut aikakauslehdet ovat jatkossa osa HS:n toimitusta. Samalla lehti saa toisen päätoimittajan, Anu Ubaudin. Hesariin yhdistettävien aikakauslehtien toimittajista tulee hänen alaisiaan.

 

Lehtiä siis tehdään jatkossa samassa toimituksessa, mutta ne säilyvät erillisinä. Hesarin uutinen aiheesta ei tuonut selvyyttä siihen, mitä muutokset käytännössä tarkoittavat.

”Hyvinvointi, tiede, ruoka ja vanhemmuus ovat etenkin HS:n digitilaajille tärkeitä aihepiirejä. Muutoksen tavoitteena on vahvistaa palvelua näillä alueilla ja tavoittaa yhä uusia yleisöjä”, uutisessa luki.

Tarkoittaako ”palvelun vahvistaminen” hyvinvoinnin, tieteen, ruoan ja perheen ”alueilla” sitä, että näistä aiheista on jatkossa nykyistä enemmän juttuja Hesarissa?

Julkaistaanko Hesarissa samoja juttuja kuin esimerkiksi Vauvassa? Onko vauva-asioista kiinnostuneiden enää järkeä tilata sekä Vauvaa että Hesaria, jos samat kestovaippatestit ovat Hesarissa?

Korostuuko lifestyle-sisältö ja miten se vaikuttaa Hesariin asia- ja uutismediana?

 

Uutisen lisäksi Hesari julkaisi uuden päätoimittajan haastattelun: ”HS:n toinen päätoimittaja Anu Ubaud: Toimittajan tehtävä on lisätä ymmärrystä.”

Voi kun toimittajat onnistuisivat lisäämään ymmärrystä myös silloin, kun he kertovat omien työnantajiensa asioista. ”Henkilöjuttu” Ubaudista lisäsi ymmärrystä lähinnä uuden päätoimittajan perhe-elämästä.

”Syyskuun alku on ollut Ubaudin perheen elämässä erityisen täyteen pakattua aikaa.”

On ollut muutto ja uuden asunnon remontointia. Lasten urheiluharrastukset ovat alkaneet.

”’Viikonloput kuluvat jäähalleilla ja jalkapallokentillä. Tosin niin kuluvat myös arki-illat’, Ubaud nauraa.”

Nauraa, ei sano. Uudistuvassa toimituksessa hallitaan lifestyle-kerronta.

avatar - 'Vappu Kaarenoja
Vappu Kaarenoja

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Sisältö