Madridin onnettomuuden syy yhä epäselvä: ainakin 153 ihmistä kuoli

Ulkomaat 21.8.2008 07:59

Madridin lento-onnettomuudessa sai surmansa 153 ihmistä. Loukkaantuneita on 19, heidän joukossaan yksi suomalainen. Koneen kapteeni oli ennen onnettomuutta keskeyttänyt yhden nousuyrityksen teknisten ongelmien vuoksi. Madridin lentokenttä 200808

Spanairin lentokone tuhoutui Madridin lentokentällä 20. elokuuta 2008.

Lentoyhtiö Spanair on julkaissut turmakoneen matkustajaluettelon verkkosivuillaan. Koneessa oli 162 matkustajaa ja kymmenhenkinen miehistö.

Turmakoneessa oli mukana ainakin yksi suomalainen, kertoo ulkoministeriö. Tämänhetkisten tietojen mukaan hän on loukkaantunut. Ministeriön mukaan koneessa ollut suomalaisnainen asuu pysyvästi Ruotsissa, mutta hänellä on myös suomalainen sosiaaliturvatunnus. Ministerineuvos Hannu Ripatti Suomen Madridin-suurlähetystöstä kertoo, että parhaillaan selvitetään, onko suomalaisella kenties kaksoiskansalaisuus.

Ruotsin suurlähetystön tietojen mukaan suomalaisella on useita vammoja, joista mikään ei kuitenkaan ole hengenvaarallinen. Koska loukkaantunut suomalainen asuu pysyvästi Ruotsissa, hänen tapaustaan hoitaa Ruotsin suurlähetystö.

Espanjalaisten tiedotusvälineiden mukaan hengissä selvinneiden joukossa on kaksi ruotsalaista.

Onnettomuustutkinta on käynnissä, mutta turman syy on vielä epäselvä. Koneen toinen moottori oli ilmeisesti syttynyt tuleen, mutta asiantuntijoiden mielestä se ei riitä selitykseksi. Lisäksi kapteeni oli ennen onnettomuutta keskeyttänyt yhden nousuyrityksen teknisten ongelmien vuoksi. Koneen musta laatikko on tutkijoiden hallussa.

Kone oli lähdössä Madridin Barajasin kentältä Kanariansaarille.

Teksti
STT
STT-AFP-Reuters
SK netin toimitus

Kuva
Victor R. Caivano / AP / Lehtikuva

Lisää aiheesta
Madridin lentoturman uhriluku kasvaa yhä: jopa 150 kuollutta? (SK netti 20.8.2008)

Aiheesta verkossa
El Pais
EL Mundo
ABC.es
RTVE
CNN
BBC