Maailman ruokaongelma pahenee, koomikko ehdottaa Vatikaanin myyntiä

Ulkomaat 15.10.2009 10:06
Kuva Matt Sayles / AP / Lehtikuva

Koomikko Sarah Silvermanilla on omalaatuinen ratkaisu maailman ruokaongelman poistamiseksi: Vatikaanin myyminen.

Silverman esitti ehdotuksensa Bill Maherin isännöimässä HBO:n ohjelmassa 9. lokakuuta. Video Silvermanin monologista pyörii YouTubessa.

”Sinä saarnaat vaatimattomasta elämästä ja minä olen samaa mieltä. Eli ehkä sinunkin on aika muuttaa pois talostasi, joka on oikestaan kaupunki”, Silverman ohjeistaa paavia.

Catholic Leaguen johtaja Bill Donohue otti kantaa Silvermanin puheisiin muistuttamalla, että katolinen kirkko ruokkii köyhiä ja järjestää sairaanhoitoa enemmän kuin mikään yksityinen instituutio maailmassa.

Silverman otti kantaa maailman ruokaongelmaan hyvissä ajoin ennen YK:n Maailman ruokapäivää (World Food Day), jota vietetään perjantaina 16. lokakuuta.

Nälkä koskettaa noin miljardia eli kuudesosaa maailman ihmisistä, ja tilanne on huononemaan päin. Esimerkiksi Aasian ja Tyynenmeren alueella arviolta 642 miljoonaa ihmistä kärsii kroonisesta nälästä. Lähes kaikki maailman aliravitut elävät kehitysmaissa. Maailmanlaajuinen talouskriisi on iskenyt pahiten kehitysmaihin ja vaikeuttanut nälkätilannetta, kertoo YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n ja YK:n elintarvikeohjelma WFP:n raportti. Nälästä kärsii tällä hetkellä enemmän ihmisiä kuin kertaakaan sitten vuoden 1970.

YK on varoittanut, että nälkäisten ihmisten määrä ei pienene ilman suurempaa kansainvälistä panostusta.

Lähde: BBC, New York Daily News, Standardnewswire

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.