Venäläisasiantuntijan karu arvio: Lännen isku Syyriaan osoitti, miten heikko Venäjän asema Lähi-Idässä on

Venäjän menestys Syyriassa on ollut mahdollista vain, koska Yhdysvallat ei ole puuttunut tilanteeseen, toteaa Vladimir Frolov.
Lähi-itä 16.4.2018 20:50

Venäläiset sotilaat partioivat Itä-Ghoutan alueella Damaskoksen lähellä Syyriassa 22. maaliskuuta 2018. © Louai Beshara / AFP PHOTO / LEHTIKUVA

Venäjän suurvalta-asema ja maan rooli Lähi-idän avaintoimijana kokivat tappion Yhdysvaltain ja sen liittolaisten iskussa Syyriaan. Näin toteaa arvostettu Venäjän ulkopolitiikan asiantuntija Vladimir Frolov Republic-verkkolehdessä julkaistussa analyysisaan.

Se, ettei Venäjä kyennyt estämään USA:n johtaman ryhmittymän iskua liittolaisensa alueelle osoitti, ettei todellinen voimatasapaino Lähi-Idässä ole Venäjän puolella, Frolov kirjoittaa.

Hänen mukaansa Venäjällä ei yksinkertaisesti ole voimavaroja sellaiseen kansainväliseen rooliin ja asemaan, johon eliitti haluaisi maan asemoida. Varustelumenoja ei myöskään voida lisätä, sillä se johtaisi talouden romahdukseen.

Frolovin mukaan Venäjän sotilaallinen menestys Syyriassa on ollut mahdollista ennen kaikkea siksi, ettei Yhdysvallat ole puuttunut tilanteeseen.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu