Bidenilta odotetaan paljon

Helsingissä vieraillut Saudi-Arabian ministeri Adel al-Jubeir vakuuttaa yhteistyöhalua Joe Bidenin hallinnon kanssa. Saudi-Arabia haluaisi ratkaista Lähi-idän konfliktit, mutta kamppailee ihmisoikeuksien kanssa.

Apulaisministeri Adel al-Jubeir kuvattiin Hotel Kämpissä Helsingissä 9. marraskuuta 2020.
Apulaisministeri Adel al-Jubeir kuvattiin Hotel Kämpissä Helsingissä 9. marraskuuta 2020. © JARMO WRIGHT

Ministeri Adel al-Jubeir istuu hotelli Kämpin neuvotteluhuoneessa. Ikkunalaudalle on asetettu kolme kehystettyä valokuvaa: niissä poseeraavat kruununprinssi Muhammed bin Salman, kuningas Abdulaziz ja kuningas Salman bin Abdulaziz.

Al-Jubeir on saapunut Helsinkiin ensimmäiselle ulkomaan-virkamatkalle koronaepidemian puhkeamisen jälkeen. Ministeri kutsuttiin Helsinki Policy Forum -tilaisuuden pääpuhujaksi taustoittamaan Lähi-idän ajankohtaisia kysymyksiä. Tapahtuman tavoitteena on edistää eurooppalaisten ja Lähi-idän päättäjien sekä vaikuttajien vuoropuhelua.

58-vuotias Al-Jubeir on maansa entinen ulkoministeri. Hän on toiminut myös kuningas Salman bin Abdulazizin poliittisena neuvonantajana. Al-Jubeir on poikkeuksellisesti noussut vaikutusvaltaiseen asemaan, vaikka ei ole kuningashuoneen jäsen.

Sisältö