Arabidiktatuuri kaappasi saksalaisten Oktoberfestin – Dubai lupaa ”maailman suurimman baaritiskin” ja uusii tiukkoja viinalakejaan

Münchenin kaupunki ja baijerilainen tapahtumaorganisaatio haluavat estää Dubaita käyttämästä Oktoberfest-nimeä.
Lähi-itä 16.6.2021 20:44
Dubain Oktoberfest aikoo jäljitellä müncheniläistä esikuvaansa mahdollisimman tarkkaan. Avajaisten pitäisi olla 7. lokakuuta 2021.
Dubain Oktoberfest aikoo jäljitellä müncheniläistä esikuvaansa mahdollisimman tarkkaan. Avajaisten pitäisi olla 7. lokakuuta 2021. © 123rf

Dubai on Arabiemiraattien hemmottelukeskus, jonka tavaramerkki on jo kauan ollut, että sen turisteille tarjoamat huvitukset ja näkymät ovat joko maailman suurimpia, komeimpia tai ihmeellisimpiä tai kaikkea niitä yhdessä.

Tarjolla on häikäisevän hurjia pilvenpiirtäjiä, seitsemännen taivaan eikä viiden tähden hotelleja, palmun muotoisiksi rakennetuilla keinosaarilla kelluvia luksusasuinalueita ja runsaudensarvina pursuavia ostosparatiiseja.

Herkkuja on tarjolla, eikä tapahtumanjärjestäjän superlatiiveissa ole sinänsä mitään outoa:

”Maailman pisin 135-metrinen baaritiski ja sen laajat olutvalikoimat odottavat sinua! 400 000 neliömetrin festivaalialue on täynnä uusinta teknologiaa ja hygienia on huippulaatuista. Ilmainen sisäänpääsy, tulitpa mihin aikaan ja minä päivänä hyvänsä. Syödään, juodaan ja pidetään hauskaa!”