Kotipizzaa Etelä-Koreassa: "Listalla ei ole ainakaan koiraa"

Etelä-Korea
Teksti
Laura Koljonen
Julkaistu yli kolme vuotta sitten

Pizzeriaketju Kotipizza on avannut kaksi myymälää Etelä-Korean Souliin, jonne franchising-yrittäjä Dong Jin Kimin on tarkoitus perustaa ensimmäisenä toimintavuonna kymmenen pitseriaa.

Kotipizza
Kuva Norman Ojanen / SKOY.

Kotipizzan varatoimitusjohtaja Heikki Sikström, saako Jin Kim myös itse valita pitsojensa täytteet vai onko listalla esimerkiksi klassikko Frutti Di Mare?

“Heti ensimmäiseksi voin sanoa, ettei listalla ole ainakaan koiraa! Pitsojen täytteissä käytetään kyseisen maan mieltymyksiä, kuten bulgogia – ei siis buldogia – joka on soijalla ja chilillä maustettua naudanlihaa. Emme voi vaatia, että Etelä-Koreassa käytetään kaikkia samoja raaka-aineita kuin Suomessa.”

Tunnistaako suomalainen turisti Kotipizzan myös ulkomailla?

“Kyllä. Listalla on myös tuttuja pitsoja, ja logossa on tutut värit. Ainoastaan valomainosten koko ja tekstityyppi ovat erilaiset.”

Mistä turisti voi seuraavaksi löytää Kotipizzan?

“Pietarin neuvottelut ovat tällä hetkellä loppusuoralla. Ja muita maita on tarkoitus valloittaa pikkuhiljaa.”