Jalkapallomaailma suree junan alle jättäytynyttä maalivahtia

Ulkomaat 11.11.2009 14:41
Sadat ihmiset ovat kokoontuneet suremaan jalkapalloilija Robert Enken kuolemaa Hannoverissa. Kuva Joerg Sarbach / AP / Lehtikuva

Sadat ihmiset ovat kokoontuneet Hannoverissa jalkapallostadionin edustalle muistamaan Robert Enkeä.

Saksalaisen Hannover 96 -joukkueen pelaaja kuoli tiistai-iltana jäätyään pikajunan alle. Poliisin mukaan 32-vuotiaan maalivahdin auto löytyi muutaman metrin päässä junaradasta Hannoverin lähistöllä.

Saksan poliisi on varmistanut, että Enke jätti jälkeensä myös jonkinlaisen jäähyväisviestin. Sisällöstä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Hannover 96 -joukkue peruutti kaikki aamun harjoitukset sekä sovitut haastattelut ja poisti internet-sivuiltaan kaiken sisällön. Mustaksi muuttuneella etusivulla lukee ainoastaan: ”Wir trauern um Robert Enke.”

Robert Enken joukkuetoverit epäilevät hänen sairastaneen masennusta. Vuosien varrella hänen pelaamistaan ovat vaikeuttaneet sekä loukkaantumiset että henkilökohtaiset ongelmat. Vuonna 2006 hänen 2-vuotias tyttärensä kuoli sydänvikaan. Enken elämän luultiin kääntyneen parempaan suuntaan vajaa vuosi sitten, kun hän adoptoi tyttären vaimonsa kanssa.

Uutinen hänen kuolemastaan on järkyttänyt jalkapallopiirejä ympäri maailman. Uransa aikana Enke ehti pelata useissa joukkueissa eri puolilla Eurooppaa. Barcelonassa pidettiin eilen minuutin hiljaisuus ennen Espanjan Cupin ottelua. Teneriffan jalkapallojoukkue aikoo pitää mustia käsinauhoja viikonlopun pelissä.

Hannoverin jalkapallostadionin ympäristö on päivän aikana täyttynyt kukista ja kynttilöistä. Eräs surevista faneista kertoi: ”Rakastimme häntä. Hän oli ainutlaatuinen pelaaja. Tämä menetys on suuri paitsi meille myös jalkapallolle.”

Katso aiheeseen liittyvät uutiskuvat SK:n kuvaseinällä.

Lähteet: Reuters , AFP, AP

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.