Insestistä syytetty Josef Fritzl tunnusti kaiken

Ulkomaat 18.3.2009 17:00

Insestistä syytetty itävältalainen Josef Fritzl perui aiemmat puheensa ja myönsi keskiviikkona syyllisyytensä kaikkiin oikeuden esittämiin syytekohtiin.

josef frittzl

Josef Fritzl kuvattuna ennen oikeudenkäynnin alkua tiistaina. (Kuva Helmut Fohringer / AP / Lehtikuva)

Fritzin mukaan mielenmuutoksen aiheutti hänen tyttärensä Elizabethin videoitu todistus, joka nähtiin oikeussalissa tiistaina.

Fritzliä tutkinut psykiatri kertoi oikeudelle suosittelevansa, että Fritzl määrätään tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon ennalta määräämättömäksi ajaksi. Psykiatrin mukaan Fritzl oli myös täysin tietoinen tekemisistään, vaikka kärsiikin vakavista persoonallisuushäiriöistä.

Fritzl piti tytärtään vankina maanalaisessa kellarissa liki neljännesvuosisadan ja teki tälle seitsemän lasta. Yksi lapsista kuoli pian syntymän jälkeen. Elisabethin mukaan näin kävi, koska Fritzl ei suostunut toimittamaan hengitysvaikeuksista kärsinyttä pienokaista hoitoon.

Itävaltalaisen Kurier-lehden mukaan Elisabeth olisi ollut tiistaina paikalla oikeussalissa, mutta tietoa ei vahvistettu. Oikeutta Fritzliä vastaan on käyty pääasiassa suljetuin ovin.

Oikeudenkäynti kesti keskiviikkona vain vajaat kaksi tuntia, minkä jälkeen tuomarit poistuivat salista pohtimaan valamiehistölle esitettäviä kysymyksiä. Valamiehistö tekee kysymyksien perusteella päätöksen Fritzlin syyllisyydestä. Tuomio on luvassa torstaina.

Teksti SK:n toimitus, STT, AFP, Reuters

Tilaa SK:n uutiskirje

Ajankohtaisimmat ja puhuttelevimmat digisisällöt vastajauhettuna suoraan sähköpostiisi.