Huippuyliopisto Yale murhamysteerin keskellä

Ulkomaat 14.9.2009 09:00
Yalen yliopiston opiskelijat kävivät muistamassa kadonnutta opiskelijatoveriaan. Samana päivänä poliisi kertoi löytäneensä Annie Len ruumiin seinän sisästä yliopiston tiloista. Kuva Thomas Cain / AP / Lehtikuva.

Yalen yliopistossa Yhdysvalloissa selvitetään parhaillaan opiskelijan katoamista ja kuolemaa.

Lääketieteen opiskelija, 24-vuotias Annie Le katosi viime viikon tiistaina. Pitkin viikkoa häntä etsittiin alati kasvavin voimin, ja lopulta etsinnöissä oli mukana yli sata poliisia.

Etsinnät päättyivät tulokseen, jota ehkä osattiin odottaa, mutta jota ei toivottu. Annie Leksi epäilty ruumis löytyi New Havenin kaupungissa yliopiston laboratoriosta sunnuntaina.

Tapauksessa on monia erikoisia piirteitä. Ruumis löytyi yliopiston laboratoriorakennuksesta, jossa Annie Le oli viimeksi nähty hengissä tiistaina. Tarkemmin sanottuna ruumis oli piilotettu kellarin seinän taakse kouruun, jota pitkin siirrellään esineitä kerroksesta toiseen.

Lisäksi Len piti mennä naimisiin sunnuntaina.

Yhdysvaltalaismedian mukaan Le oli tietoinen turvallisuusasioista, sillä hän oli kirjoittanut yliopiston lehteen artikkelin ”Crime and Safety in New Haven” viime helmikuussa. Tekstissä hän antoi vinkkejä, joilla välttää rikoksen uhriksi joutuminen.

Yliopiston kampuksella uutiset murhasta ovat aiheuttaneet surun lisäksi turvattomuutta. New York Timesin mukaan vuonna 1998 Yalessa murhattiin 21-vuotias naisopiskelija ja tapaus on edelleen selvittämättä.

Lähteet: New York Times, AP