Foreign Policy listasi merkittävät ajattelijat, mukana suomalainen

Mikko Hyppönen
Teksti
Juho Salminen
Julkaistu yli kolme vuotta sitten
F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen Helsingissä 18. marraskuuta 2011. Kuva Vesa Moilanen / Lehtikuva.

Arvostettu Foreign Policy -lehti on julkaissut listan sadasta merkittävästä globaalista ajattelijasta. Yhdeksän ensimmäistä jaettua sijaa on varattu arabimaiden vallankumousten vaikuttajille. Heitä ovat Alaa Al Aswany, Mohamed ElBaradei ja Wael Ghonim, Ali Ferzat ja Razan Zaitouneh, Rached Ghannouchi ja Khairat El Shater, Tawakkol Karman, Wadah Khanfar, Eman Al Nafjan ja Manal al-Sharif,Fathi Terbil, Srdja Popovic ja Gene Sharp.

Sijalla 61 on tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen. Foreign Policy luonnehtii Hyppöstä muun muassa näin:

“Johtavalla kyberturvallisuuden asiantuntijalla on tärkeä rooli digitaalisen ajan uhkien selittämisessä ja pysäyttämisessä.”

“Huomattavin Hyppösen tutkima tapaus on Stuxnet. Se kertoo paljon kybersodasta, jota eri tahot hakkereista hallituksiin nykyään käyvät.”

“‘Jos internet ei toimi, tai jos tietokoneet eivät toimi, yhteiskuntamme ei toimi’, Hyppönen sanoo.”

Hyppönen on arvostettu asiantuntija ja kysytty puhuja eri puolilla maailmaa.

Pohjoismaita ajattelijoiden listalla edustavat myös Norjan pääministeri Jens Stoltenberg (“hän vastasi terrori-iskuun humaanilla tavalla”), Islannin pääministeri Johanna Sigurdardottir (“hän näytti, kuinka hyviä naiset ovat korjaamaan miesten rikkomia asioita”) sekä tanskalainen ilmastotutkija-toisinajattelija Bjørn Lomborg.

Foreign Policyn listalla on paljon taloustieteilijöitä sekä ihmisoikeus- ja demokratia-aktivisteja. Myös WikiLeaks on edustettuna monella tavalla. Listalle on nostettu WikiLeaksin vuotamien diplomaattisähkeiden kirjoittajia sekä WikiLeaksin entinen kakkosmies Daniel Domscheit-Berg, joka kirjoitti paljastuskirjan WikiLeaksista ja perusti OpenLeaksin. Huomionarvoista on se, että WikiLeaksin perustaja Julian Assange ei ole listalla.