Venäjän propaganda: Voimankäyttö on avainkäsite – ”Nykyinen vilpitön viha Eurooppaa kohtaan on kosto”

Suvaitsevaisuus herättää kaikkein suurinta vihaa, sanoo venäläinen tutkija ja toimittaja Andrei Arhangelski.
Anne Kuorsalo
Eurooppa 26.9.2016 07:30
Venäjällä on menossa samanlainen valtaisa kokeilu kuin oli Neuvostoliiton suunnitelmatalous, mutta tällä kertaa yritetään hallita ja valvoa propagandan avulla miljoonien tunteita ja vielä kautta maailman. Näin arvioi Suomen Kuvalehdelle venäläinen toimittaja ja kulttuurin tutkija Andrei Arhangelski,...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Olipas hyvä juttu. Voimaa käytetään nyt Aleppossa, samankaltaista voimaa käytettiin Guernigassa. Meilläkin sanoja käytetään ilman merkityksiä,tai puheen tilkkeenä. Fasisti,rasisti ja suvakki alkavat olla tavallisia. Merkitykset eivät täsmää. Venäjän tapauksessa on kauhistuttaa tavoite, jota haetaan.

Venäjä on nykypäivän Mordor, joka uhittelee, valehtelee ja vääristelee monia asioita hävyttömästi. ja käyttäytyy vastoin kohteliaan käyttäytymisen sääntöjä. Varustautuu lisäksi erittäin tuhovoimaisilla nopeaan hyökkäykseenkin kykenevillä sotavoimilla ja- teknologialla.

Venäjän johtopiirissä näyttää kehittyneen Putinille uskolliset oligarkki- ja kenraalikehät, jotka betonoivat harvainvallan syömällä Putinin kädestä ehdottomasti ja täysin kritiikittömästi. Ja tällaisessa kehässähän tyhmyys ei voi kuin tiivistyä näkyen sitten Venäjän uhkakuvia ja epävakautta aiheuttavina tekosina ja käyttäytymisinä.

Arhangelskin analyysi on hyvä muistutus siitä, mihin siellä ollaan menossa ja mitä seuraa, kun mennään liian pitkälle kansan aivopesussa ja sille valehtelemisissa. Muun maailman on syytä olla tarkkana ja topakkana Venäjän epädemokraattisesti ja aggressiivisesti asennoituvien johtovoimien kansainvälistä huolestuneisuuttakin aiheuttavien toimien suhteen.

Onko tiedossa, kauanko Trump on opiskellut Venäjällä? Ainakin näyttäisi hyvin oppineen.

Aivan erinomainen artikkeli. Naapuriin rakentuu entistä voimakkaammin totalitaarinen yhteiskunta, jota Orwell hahmotteli kirjassaan vuonna 1984. Kremlin totuusministeriö suoltaa uuskielellään historiaa uusiksi ison veljen kulloisenkin mieltymyksen mukaan…

Erinomainen artikkeli. Surullisena täytyy todeta, että tutkijan näkemys tukee vanhaa, rumaa ja totaalisesti poliittisen epäkorrektia sanontaa:Jos venäläistä kumartaa, hän potkaisee. Jos venäläistä potkaisee, hän kumartaa.

Olipa hyvin analysoitu. Tuleepa mieleen muutama meidänkin professori, jonka tuotteet sopivat tuohon ”USA:ta kohtaa tuho, Eurooppaa kohtaa tuho, kaikkea hyvää teille….” kehykseen.