Venäjä paljasti vahingossa Itä-Ukrainan sodassa kaatuneiden sotilaidensa määrän – uutinen osoittautumassa väärennökseksi

Uutinen Ukrainassa kuolleista venäläissotilaista oli väärennös.
Eurooppa 27.8.2015 13:55
Venäläissotilaan hauta.
Toimittajat löysivät Ukrainassa kuolleen venäläissotilaan haudan Pihkovan hautausmaalta elokuussa 2014. © Reuters / Lehtikuva

Presidentti Vladimir Putin kiistää edelleen, että Venäjän armeija osallistuisi millään tavoin Ukrainassa jatkuviin taisteluihin.

Putinin mukaa Itä-Ukrainassa on ollut mahdollisesti vapaaehtoisia venäläistaistelijoita, mutta he ovat olleet joko lomalla tai eronneet vakinaisesta palveluksesta.

Talousasioihin erikoistunut venäläislehti Delovaja Zhizn (suom. Elinkeinoelämä) tuli vahingossa paljastaneeksi, että Ukrainan sodassa oli kuollut viime helmikuun alkuun mennessä ainakin 2000 Venäjän armeijan palveluksessa ollutta sotilasta.

Tiedot tulivat julki lehden artikkelista, jossa kerrottiin sotilashenkilöille ja heidän perheilleen maksetuista korvauksista. Tilastot katosivat nopeasti lehden nettisivulta, mutta ukrainalainen Novy Region -lehti ehti napata ja julkaista ne.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu