Rikossuma europarlamentissa herätti huolen salaisen tiedon päätymisestä vääriin käsiin, suomalaiset tiettävästi välttyneet varkailta

Epäilyjä varkaiden motiiveista on herättänyt muun muassa italialaisparlamentaarikon kaappiin tehty murto, jonka yhteydessä tavaraa ei kuitenkaan varastettu.
Eurooppa 7.7.2020 11:46
Mika Horelli ja Karoliina Paananen
EU-parlamentin päärakennus Brysselissä. © Anniina Luotonen/Lehtikuva

Töihin koronaevakon jälkeen palanneet Euroopan parlamentin jäsenet ja virkamiehet ovat raportoineet parlamentin rakennuksissa tapahtuneista lukuisista varkauksista.

Brysselin keskustan Luxembourg-aukion laidalla sijaitseva rakennus oli lähes tyhjillään sen jälkeen, kun parlamentin puheenjohtaja David Sassoli oli määrännyt parlamentin jäsenet ja muun henkilökunnan etätöihin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi maaliskuussa.

Ensimmäiset raportit varkauksista tehtiin huhtikuussa.

Parlamentin turvallisuudesta vastaavan DG SAFE:n mukaan heinäkuun alkuun mennessä noin viisikymmentä parlamentin jäsentä tai työntekijää on tehnyt ilmoituksen omaisuutensa katoamisesta. Varkaille ovat kelvanneet erityisesti kannettavat tietokoneet, mutta myös muuta omaisuutta on viety muun muassa auki murretuista kaapeista ja laatikoista.