Ranskan lakkoherkät lennonjohtajat riivaavat koko Eurooppaa – Heidät presidentti Macronin pitäisi selättää

Kaksi kolmesta Euroopan lennonjohtajien lakkopäivästä kirjattiin Ranskassa. EU-komissio yrittää suitsia lakkoilua.
Eurooppa 15.6.2017 07:34
Ranskassa ammattiyhdistykset kutsuivat mielenosoitukset koolle heti Emmanuel Macronin valintaa seuranneena päivänä 8. toukokuuta 2017.
Ranskassa ammattiyhdistykset kutsuivat mielenosoitukset koolle heti Emmanuel Macronin valintaa seuranneena päivänä 8. toukokuuta 2017. © THIBAULT CAMUS / AP / Lehtikuva

Emmanuel Macronin nousu Ranskan politiikan mahtimieheksi on ollut hämmentävää seurattavaa.

Vuosi sitten lähes tuntematon poliitikko on ensi sunnuntaina, parlamenttivaalien toisen kierroksen jälkeen, äänivyöryllä valittu Ranskan presidentti, jonka uudella puolueella on ehdoton enemmistö Ranskan parlamentin alahuoneessa.

Näistä lähtökohdista Macronilla on erittäin hyvät mahdollisuudet lähteä todella uudistamaan Ranskaa, myös sen työelämän luutuneita rakenteita. Poliittiset vastustajat eivät pysty häntä estämään.

Siihen voi pystyä vain Ranskan vahva ja lakkoherkkä ammattiyhdistysliike ja sen palava keihäänkärki, Ranskan 2 782 lennonjohtajaa.

Heidän lakkoilustaan on jo ennen Macronia, sosialistipresidentti François Hollanden valtakaudella, tullut yksi Euroopan lentoliikenteen pahimpia riesoja.