Nyt Venäjäkin myöntää, että asianajaja Sergei Magnitski murhattiin – syyttää brittisijoittaja Bill Browderia

Browder kiistää uudet syytteet järjettöminä. Yhdysvallat perui suursijoittajan viisumin.
Teppo Tiilikainen
Eurooppa 23.10.2017 18:28
Venäläisen asianajajan Sergei Magnitskin kuolemaan liittyvät tutkimukset saavat yhä kummallisempia piirteitä. Venäjä syyttää Magnitskin murhasta nyt brittiläistä suursijoittajaa Bill Browderia. Aluksi Venäjän viranomaiset sanoivat, että Magnitski kuoli sydänkohtaukseen ja haimatulehduksen aiheuttama...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Voiko tämä olla totta? Nyt on venäjällä kadonnut vähäinenkin loogisuus. Jo Magnitskyn tuomitseminen kuoleman jälkeen siitä mistä hän syytti viranomaisia oli aivan uskomatonta jopa Venäjällä. Ei edes Stalinin näytösoikeuksissa sentään kuolleita tuomittu. Laki, jonka perusteella Magnitsky tuomittiin, oli Stalinin vainojen uhrien rehabilitoimiseksi säädetty.

Lisäksi Magnitskyn tapaukseen liittyvät vartijat, lääkärit ja tuomari oli aiemmin palkittu ”ansioistaan” mutta nyt he ovatkin Browderin ja brittiagentin lahjomia.

Entä SK ja meppi Hautala? Miten heidätkin saatiin markkinoimaan EU:n parlamentissa selvästi Kremliä myötäilevää filmiä? Onneksi Hautala Nekrasoveineen veti vesiperän.

Trumpin silloinen kampanjapomo Manafort, Trump Jr ja vävy Kushner tapasivat venäläisen ”kruunun” lakinaisen Veselnitskajan Trump-towerissa. Tapaamisen järjesti Trumpien brittiläinen ystävä.

Tapaamisen aiheena oli likaisen aineiston tarjoaminen Hillary Clintonista vastineeksi juuri Magnitsky-lain kumoamisesta.Lisäksi Trump Jr:n mukaan luvattiin perua Magnitsky-lain vuoksi määrätty adoptiokielto.

Browderin viisumin peruminen Yhdysvalloissa syntyneeltä on todella poikkeuksellista. Mitä tästä pitäisi ajatella?
Ei muuta kuin että Venäjä-yhteyksiä tutkiva erikoissyyttäjä Mueller on edistynyt tutkimuksissaan.
Tai sitä että Venäjä on pystynyt kiristämään Trumpin hallintoa perumaan viisumin. Tällaista päätöstä näin tunnetun miehen ollessa kyseessä ei tee tavallinen virkailija vaan käsky on tullut korkealta taholta. Magnitsky-laki säädettiin Obaman aikana.

Viisumin puuttuminen ei estä Browderia matkustamasta USA:aan sillä visa waiver eli ESTA mahdollistaa alle 3 kk:n oleskelun. Maahantulokielto olisikin liian rajua jopa Trumpilta.

Nyt teki Trumpin hallinto virheen. Browder -case osoittaa että yhteistyötä on edelleen Venäjän kanssajopa näin älyttömässä asiassa.