Nigerialaisrikolliset valtasivat paikan perinteisen mafian rinnalta – ”Tähän 1980-luvun Cosa Nostra ei olisi suostunut koskaan”

Välimeren yli saapunut nigerialaisten rikollisjärjestöjen ”Kultti” tuottaa päänvaivaa sekä Italian viranomaisille että perinteisille mafioille.
Eurooppa 4.8.2021 20:32
Kuvakaappaus nigerialaismafiaa käsittelevästä uutisvideosta.
Kuvakaappaus nigerialaismafiaa käsittelevästä uutisvideosta. © Video Polizia di Stato

Tulokkaat eivät ole ehtineet toimia Italiassa kauaa, mutta julmuudessa he ovat jo ohittamassa perinteisen mafian.

Neljän nigerialaisen rikollisjärjestön yhteenliittymä, Kultti, katkoo vihollisiensa päitä viidakkoveitsillä. Se värvää huumekuriireikseen nuoria, raskaana olevia tyttöjä, koska heitä osataan vain harvoin epäillä.

Kuriirit pakotetaan nielemään jopa yli kilon painoisia kokaiinipaketteja. Ei ole väliä, jos paketti hajoaa kuriirin suolistoon ja tämä kuolee.

Kaiken kruunaavat oudot, uskonnollissävytteiset rituaalit kuten teurastetun kanan verellä kasvoihin piirrettävät merkit, joita käytetään uskollisuudenvalan vahvistuksena.

 

Nigerialaiset rikollisjärjestöt Musta kirves, Viking, Mefite ja Eiye (Lintu) rantautuivat Italiaan vasta reilu vuosikymmen sitten. Silti järjestöjen toiminta ulottuu nykyään Italian pohjoisista Piemonten ja Lombardian maakunnista Sisiliaan asti.