Luksussuklaa sytyttää suussa makujen sinfonian – ”Rakkauden eliksiiriä”, vannoi jo Casanova aikanaan

SK:n arkistoista: Joulu on suklaan sesonkiaikaa. Onneksi belgialaiset suklaamestarit tietävät, mitä makuhermomme rakastavat.
Eurooppa 25.12.2018 08:31
Suklaan mausta voi löytää jopa viisisataa aromia. Ei ihme, että kaakaoherkku saattaa koukuttaa. Suklaajuttu Suomen Kuvalehden numerossa 51–52/2009.
Suklaan mausta voi löytää jopa viisisataa aromia. Ei ihme, että kaakaoherkku saattaa koukuttaa. Suklaajuttu Suomen Kuvalehden numerossa 51–52/2009.

Rapea suklaakuori rapsahtaa rikki hampaiden välissä. Pehmeä kermatäyte sulaa suuhun, sekoittuu nougatine-makeisen täyteläiseen makuun ja leviää vaniljamaisena kitalakeen.

Seuraa muutamien kymmenien sekuntien nautinto.

Tummalla suklaalla vuoratut Caprice-konvehdit (oikku) kuuluvat belgialaisen Neuhausin suklaavalikoiman aatelistoon. Ne ovat luksussuklaita, suklaamestarin käsin valmistamia ja myös sen hintaisia, 50 euroa kilo, kun Fazerin sinistä maitosuklaalevyä saa kilon kympillä.

Nopea nuuhkaisu, ja uusi konvehti suuhun sulamaan.

Vaaleaan maitosuklaaseen kääriytyneen Tentation-konvehdin (viettelys) pinta taittaa vaaleaan okraan. Käsityötä tämäkin. Herkun sisältä paljastuu silmänräpäyksessä samettinen kahviganache-täyte.

”Nämä ovat parasta, mitä meiltä löytyy”, myyjä kertoo keskustan liikkeessä Brysselissä.