Krim-juhlaa Venäjällä: Vain suurvalta kykenee rikkomaan kansainvälisiä sopimuksia – Miehitys on ansio

Krimin liittäminen Venäjään on toiseksi tärkein ylpeyden aihe venäläisille, paljastavat mielipidekyselyt.
Anne Kuorsalo
Eurooppa 20.3.2017 12:44
Innostus Krimin ympärillä on hiipunut, mutta niemimaan valtausta tukee lähes 90 prosenttia venäläisistä ja 80 prosenttia kokee liittämisen Venäjän suuruuden palauttamisena. Duumaan, Venäjän parlamenttiin, on tuotu jopa ehdotus, joka siirtäisi ensi vuoden presidentinvaalit Krimin liittämisen vuosipäi...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Venäjä ei palauta Krimiä Ukrainan alaisuuteen, se on realismia. On ihan turha haikailla rajojen takaisinsiirtoa.

Tietenkään rajansiirto ei noudattanut mitään sääntöjä, mutta toisin kuin länsimaissa uutisoidaan (jostain syystä erityisesti Suomessa), Krimin rajansiirto oli veretön ja krimiläiset ovat lähes yksimielisesti mieluummin korruptoituneen Venäjän alaisuudessa kuin umpikorruptoituneen (tästäkään ei kovin paljon täälläpäin huudella) Ukrainan. Kaikki tulokset tutkimuksista (länsimaisia), jotka krimiläisistä on tehty, noudattavat osapuilleen sitä epämääräistä vaalia, jonka tulosta läntinen valtamedia kutsuu Venäjän väkivalloin pakottamaksi.

Mitä Krimiin tulee, on hämmentävää, että länsimaat kiinnittävät kaiken huomionsa maaplänttiin ja sen omistukseen kun samanaikaisesti asukkaiden kanta ja kohtalo ovat niille täysin samantekeviä. Omaisuus ennen ihmistä, mikä on aika huolestuttavaa ajattelua.

Missään ei ole uutisoitu Krimin anastukseen liittyneen verenvuodatusta tai paikallisen enemmistön vastustusta. Laiton se oli.

Paikallisen väestön mielipiteistä emme tiedä. Miehittäjä valitsi liittymisäänestyksen vaihtoehdot, ja laski äänet.

Etnisistä Venäläisistä monet varmaan kannattivat, Ukrainalaisista ja tataareista tuskin.