Kremlin äänitorvi RT Deutsch nousi somen suosituimmaksi mediaksi Saksassa – Venäjän aktiivisuus on moninkertaistunut vaalien alla

Tutkijoiden mukaan vastaava toiminta on aktivoitunut myös muissa länsimaissa. Disinformaatiota levitetään perinteisen median lukijakommenteissa.
Eurooppa 8.9.2021 15:40
RT Deutsch vaikuttaa suhtautuvan eriytisen kielteisesti Saksan vihreisiin ja heidän puheenjohtajaansa Annalena Baerbockiin, joka on kritisoinut Venäjää voimakkaasti. © John Macdougall / AFP / Lehtikuva

RT Deutsch, Kremlin äänitorvi Saksassa, on noussut Saksan sosiaalisessa mediassa suosituimmaksi saksankielisen mediasisällön tuottajaksi. Se on ohittanut suosiossa muun muassa iltapäivälehti Bildin ja Saksan radion ulkomaanpalvelun Deutsche Wellen.

Venäläisen uutiskanavan viestit ovat keskittyneet levittämään rokotevastaista materiaalia ja tukemaan äärioikeistolaista AfD-puoluetta. Maaliskuun alusta lähtien RT:n postauksia on jaettu kymmeniä tuhansia kertoja, ja muun muassa RT:n levittämää rokotevastaista YouTube-videota on katsottu yli miljoona kertaa.

Samalla aikavälillä RT:n levittämiä postauksia on tutkijoiden mukaan joko tykätty, jaettu tai kommentoitu tähän mennessä 22,7 miljoonaa kertaa.