”Miksi me emme kelpaa Eurooppaan?” Naiset ja lapset pakataan leireille – pakenijoille kumiluoteja ja kyynelkaasua

Kreikan leirien kaaoksessa Dublin-sopimus tuntuu huonolta vitsiltä.
Katri Merikallio
Eurooppa 22.4.2016 10:00
Aurinko on vasta nousemassa Idomenin pakolaisleirin ylle. Eilisillan nuotio savuaa yhä. Etäällä kiekuu kukko. Pienestä vihreästä nailonteltasta kuuluu lapsen yskintää. Niin myös viereisestä. Avustusjärjestön valkoisen parakin edustalla jonottaa joukko naisia. Siniseen huiviin kietoutunut nuori äiti ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

No aika turvalliselta vaikuttaa, onhan Afganistanin väkilukukin yli 30 miljoonaa, eli ei nyt niin kauhean paljon vaarallisempi maa kuin Suomikaan.

Ei väkiluku tietenkään vaikuta turvallisuuteen mutta tottakai väkivaltaisesti kuolleiden määrä pitää suhteuttaa väkilukuun jotta saa.selville onko maa turvallinen vai ei. Sata tappoa tuhannen ihmisen yhteisössä on paljon pahempi juttu kuin sata tappoa viidenmiljoonan yhteisössä.

1. Kuinkahan tuo on, kun tulee uusi jääkausi aikanaan, niin pääsevätkö Suomessa asuvat pakolaisikisi Syyriaan (jos Syyria on silloin lämmin?) tai yleensä jonnekin lämpimille seuduille kuten Somaliaan? Siinä mielessä kannattaisi olla ystävällinen nykyisille ja tuleville pakolaisille, ja tehdä heidän kanssaan ’pitävät’ sopimukset vastavuoroisesta mahdollisesta pakolaisuustarpeesta, pitää optiot auki.

2. Kuka on vastuussa Somalian tai Syyrian tai yleensä Afrikan ja Lähi-Idän väestönkasvusta. Minulla ei ole henk. koht. mitään tekemistä Suomen ulkopuolisten alueiden väestönkasvun kanssa, enkä koe olevani mitenkään vastuussa niiden alueiden liikakansoituksesta. Mites on sinun laitasi?

3. Yleensä vapaaehtoisuus toimii paremmin kuin pakko.
Toisaalta veronmaksun osalta tiedetään, että rikkaat eivät maksa veroja vapaaehtoisesti.