Jalkapallovalmentajien liiton pääsihteeri: Venäjä voi menettää myös 2018 MM-kisat

Venäjällä myllää mafia, korruptio ja nepotismi - miten urheilu siis voisi olla puhdasta?
Eurooppa 21.7.2016 15:00
Anne Kuorsalo
Venäläinen seiväshyppääjä Jelena Isinbajeva valmistautuu suoritukseen kansallisissa kisoissa. Myös häntä uhkaa poissulkeminen Rion olympialaisista. © AP / LEHTIKUVA / NIKOLAI ALEXANDROV

Venäjän reagointi doping-skandaaliin on alusta lähtien epäonnistunut, sanoo maan jalkapalloilijoiden ja jalkapallovalmentajien ammattiliiton pääsihteeri Nikolai Grammatikov. Hänestä maan olisi pitänyt ottaa aloite omiin käsiin ja perustaa tutkimusryhmä riippumattomista asiantuntijoista selvittämään tilannetta.

Grammatikov arvostelee kovin sanoin gazeta.run haastattelussa maan urheiluministeriä Vitali Mutkoa vallan keskittämisestä ja katsoo, että Mutko on myös tiennyt dopingista. Kun yksi henkilö on tehnyt kaikki päätökset, Venäjä on Grammatikovin mukaan nyt menettänyt aikaisemmin sillä olleet vaikutuskanavat kansainvälisissä urheilujärjestöissä.

Grammatikovin mukaan Wada antoi Venäjällä mahdollisuuden ryhtyä dopingin vastaisiin toimiin, mutta sen sijaan toisteltiin, miten asiat ovat järjestyksessä. Niinpä kansainvälinen yhteisö epäilee nyt kaikkia Venäjän vakuutteluja. ”Ei ole riippumattomia henkilöitä, joilla olisi kansainvälistä auktoriteettia.”