Itä-Ukrainan arjesta tihkuu karuja kokemuksia venäläismediaan: Tuki Putinille horjuu Luhanskissa

Ukrainalaiset ovat venäläisten mielestä ennen muuta ovelia ja viekkaita, paljastaa tutkimus.
Eurooppa 25.8.2016 07:30
Anne Kuorsalo

Luotien repimä maailmankartta Ukrainan rajavartijoiden toimistossa Luhanskissa, jonka Venäjän-mieliset kapinalliset valtasivat, Itä-Ukrainassa 4. kesäkuuta 2014. © VADIM GHIRDA / AP / LEHTIKUVA

Ukrainasta eroon pyrkivien Donetskin ja Luhanskin kapinatasavaltojen johtajat riitelevät keskenään ja pelkäävät uusia murhayrityksiä. Samaan aikaan osa asukkaista on niin väsyneitä sotaan, että he ovat jopa valmiita palaamaan Ukrainan yhteyteen, kertovat venäläiset nettilehdet.

Gazetan haastattelema nimetön venäläinen vapaaehtoinen sanoo, että Luhanskissa ihmiset eivät enää odota alueen pääsevän osaksi Venäjää. Miehen mukaan Venäjältä ei liioin ole tullut aikoihin humanitaarista apua, sillä apu kanavoituu myyntiin.  Niinpä ihmiset ovat valmiita harkitsemaan paluuta Ukrainaan.

Pari viikkoa sitten murhattiin kolmas Luhanskin aseistettujen kapinaryhmien johtaja ja elokuun alussa Luhanskia johtava Igor Plotnitski selvisi murhayrityksestä. Sen jälkeen Donetskin johtaja Aleksandr Zahartšenko lisäsi tuntuvasti vartiointiaan, kertoo Granissa kirjoittava Nikolai Mitrohin.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu