Hetki sitten Viktor Orbán ylisti Ibiza-videon Strachea, nyt kommentti oli niukka: ”Itävallassa alkoi ylimääräinen metsästyskausi”

Itävallan kriisi on nolo Unkarin Orbánille, joka vain pari viikkoa aiemmin kutsui Hans-Christian Strachea ”tulevaisuuden mieheksi”.
Eurooppa 20.5.2019 18:30
Itävallan Heinz-Christian Strache ja Unkarin Viktor Orbán Budapestissä 6. toukokuuta 2019.
Itävallan Heinz-Christian Strache ja Unkarin Viktor Orbán Budapestissä 6. toukokuuta 2019. © SZILARD KOSZTICSAK / AP / Lehtikuva

Itävaltaa kuohuttava niin sanottu Ibiza-gate on kiusallinen Euroopan oikeistopopulisteille. Olihan Italian Matteo Salvinin tarkoituksena ajaa liberaalit ulos EU:n hallinnosta yhdessä Itävallan Hans-Christian Strachen kanssa.

Erityisen nolo skandaali on kuitenkin Unkarin pääministeri Viktor Orbánille.

Vasta kaksi viikkoa sitten Orbán ylisti Itävallan populistista vapauspuoluetta (FPÖ) edustavaa varaliittokansleri Hans-Christian Strachea ”tulevaisuuden mieheksi”. Strache oli Orbánin vieraana Budapestissa 6. toukokuuta.

”Euroopan tulisi ottaa mallia Itävallasta, jossa keskusta-oikeisto tekee yhteistyötä oikeistovoimien kanssa. Itävallassa tapahtuu nyt paljon hyvää”, Orbán totesi itävaltalaislehden haastattelussa ja toisti saman hieman eri sanoin myös miesten yhteisessä tiedotustilaisuudessa.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu