Kuin Kummeli-hahmo

Ukraina saattaa hyvin saada koomikon presidentiksi. Tv-tähti Volodymyr Zelenski lähtee kirkkaana suosikkina vaalien toiselle kierrokselle. Kukaan ei tiedä, mitä hän vallalla tekisi.

Ulkomaat 17.04.2019 12:20
Teppo Tiilikainen
Presidenttiehdokas Volodymyr Zelenski on tullut ukrainalaisille tutuksi koomikkona ja näyttelijänä. Suositussa tv-sarjassa hän näyttelee opettajaa, joka päätyy sattuman kautta presidentiksi.
Presidenttiehdokas Volodymyr Zelenski on tullut ukrainalaisille tutuksi koomikkona ja näyttelijänä. Suositussa tv-sarjassa hän näyttelee opettajaa, joka päätyy sattuman kautta presidentiksi. © VALENTYN OGIRENKO / REUTERS / LK

Ukraina syöksyy hyvää vauhtia kohti tuntematonta. Poliittisesti täysin kokematon koomikko Volodymyr Zelenski voitti ylivoimaisesti vaalien ensimmäisen kierroksen ja lähtee vahvana ennakkosuosikkina toiselle kierrokselle, joka järjestetään sunnuntaina 21. huhtikuuta.

Odessan  yliopiston apulaisprofessori Volodymyr Dubovyk pitää Zelenskin voittoa todennäköisenä, sillä tämä keräsi vaalien ensimmäisellä kierroksella yli 30 prosenttia äänistä. Myös mielipidekyselyt ennustavat Zelenskille voittoa toisella kierroksella.

"Kukaan ei tiedä, mihin tilanne lopulta johtaa", Dubovyk sanoo Suomen Kuvalehdelle. "Zelenskin voittoon voisi liittyä sekä hyviä että pahoja asioita."

Sisältö