Hampurin murskatappio löi Saksan valtapuolueen entistä syvempään kriisiin – CDU etsii Angela Merkelille seuraajaa pikavauhdilla

Puolueen oikeistosiipeä edustava Friedrich Merz suosituin ehdokas uudeksi puheenjohtajaksi ja seuraavaksi liittokansleriksi.
Eurooppa 24.2.2020 14:39
Friedrich Merz on suosituin ehdokas CDU:n uudeksi puheenjohtajaksi ja liittokansleriksi.
Friedrich Merz on suosituin ehdokas CDU:n uudeksi puheenjohtajaksi ja liittokansleriksi. © Tobias Schwarz / AFP / LEHTIKUVA

Friedrich Merz on luopunut hyvin palkatuista johtotehtävistään maailman suurimmassa varainhoitoyhtiössä Blackrockissa ja sveitsiläisessä teollisuuskonsernissa Stadler Railissa.

Hänellä ei ole enää aikaa, hän pyrkii Euroopan vaikutusvaltaisimpaan tehtävään, Saksan liittokansleriksi. Mutta sitä ennen hänen olisi noustava maan nykyisen päähallituspuolueen, kristillisdemokraattisen unionin eli CDU:n puheenjohtajaksi.

64-vuotias Merz on CDU:n liittopäiväryhmän entinen puheenjohtaja. Hän hävisi vuonna 2018 puheenjohtajakisan Annegret Kramp-Karrenbauerille, mutta yrittää nyt uudelleen. Bild am Sonntag -lehden viikonloppuna julkaiseman kyselyn mukaan hän on tällä hetkellä suosituin ehdokas sekä puoluejohtajaksi että liittokansleriehdokaaksi.