Brittijuristit yrittivät kiertää brexitiä Irlannin kautta, mutta juoni karahti kiville – myös pankit törmänneet samaan seinään

Irlannin lakimiesliitto määräsi, että jos juristi haluaa harjoittaa ammattiaan Irlannissa, hänen täytyy aidosti siirtyä Irlantiin.
Eurooppa 22.5.2019 07:29
Britannian ja EU:n liput. Brexit. Kuvituskuva.
© KIRSTY WIGGLESWORTH / AP / LEHTIKUVA

Epätietoisuus brexitin toteutumisesta ja vaikutuksista on saanut Britannian yritysmaailman pohtimaan mielikuvituksellisiakin ratkaisuja, joilla ne voisivat jatkaa toimintaansa EU-maissa myös mahdollisen EU-eron jälkeen.

Useamman tuhannen juristin suunnitelma on ollut yrittää etsiä kiertotietä Irlannin kautta. EU:n sääntöjen mukaan sen alueella toimivien juristien on rekisteröidyttävä jossain EU-maassa voidakseen toimia unionimaissa.

Brexit-kansanäänestyksen jälkeen jo 2 772 englantilaista ja walesilaista juristia on rekisteröitynyt ammattinsa harjoittajaksi Irlannin tasavallassa. Jonossa on tällä hetkellä 700 uutta juristia.

Brittiläisen juristien ammattilehden The Law Society Gazetten mukaan jo joka seitsemäs Irlantiin rekisteröitynyt juristi on Britanniasta käsin työskentelevä britti.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu