Lontoolta puuttuvat pelimerkit
Boris Johnsonilla on pokerinaama mutta tyhjä käsi – neuvottelut Britannian ja EU:n tulevasta suhteesta käydään Brysselin ehdoilla.

Konservatiivien vaalivoitto 12. joulukuuta 2019 toi heille reilun enemmistön brittiparlamentissa, paikkajako on nyt 365–285. Britannian pääministerillä Boris Johnsonilla on siis vahva mandaatti neuvotella brexitin jälkeiset suhteet Euroopan unioniin juuri sellaisiksi kuin haluaa.
Tai olisi, jos hänellä olisi pelipöydässä kortteja, joilla pelata.
Vaikka Britannialla on EU:n tehokkaimmat asevoimat, ydinase, maanosan kehittynein ulkomaantiedustelu ja se on jatkossakin Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston pysyvä jäsenmaa, nämä eivät ole oikeita ylivoimatekijöitä Brysselin painostamiseen.
Kun tulevaisuuden yhteistyön ehdoista ryhdytään todella neuvottelemaan, Lontoo jää altavastaajaksi.
Notkeana takinkääntäjänä tunnetun Johnsonin tilannetta helpottaa se, että parlamenttienemmistönsä ansiosta hänen ei enää tarvitse pelätä uuden sopimuksen hylkäämistä. Pohjois-Irlannin demokraattinen unionistipuolue DUP tai konservatiivien ääribrexiteerit eivät ole nyt vaa’ankieliasemassa. Siksi Johnsonilla on vapaammat kädet tulla paljon aikaisempia lupauksiaan pidemmälle EU:ta vastaan.