Brittihuligaanit hyökkäävät pallon perässä Moskovaan

Ulkomaat 28.4.2008 13:29

Jos Mestareiden liigan loppuottelussa pelaa kaksi brittijoukkuetta, Venäjää odottaa byrokratiakaaos. Vaarana on, että Moskovassa kohtaavat myös jalkapallohuligaanit.

huligaani

Manchester Unitedin kannattaja verissäpäin otettuaan yhteen poliisin kanssa Barcelonassa 23. huhtikuuta.

Huomenna tiistaina Manchester Unitedin ja Barcelonan välinen jalkapallo-ottelu ratkaisee, pelaavatko liigan loppuottelussa Moskovassa 21. toukokuuta kaksi brittijoukkuetta. Liverpool tai Chelsea on finaalin toinen osapuoli. Pahimmassa tapauksessa vastakkain ovat ManU ja Liverpool, joilla on brittijoukkueista kaikkein intomielisimmät fanit.

Brittiläisen The Independent -lehden mukaan kahden brittijoukkueen kohtaaminen merkitsee Venäjän lähetystölle Lontoossa ainakin 45 000 hakemuksen pikakäsittelyä. Yleensä se käsittelee vuosittain noin 60 000 viisumihakemusta.

Byrokratiakaaos yhdistettynä Britannian ja Venäjän viilentyneisiin väleihin ja englantilaisten jalkapallofanien tunnettuun käyttäytymiseen ei lupaa hyvää.

Matkatoimistojen mukaan Moskovassa ei ole finaalipäivänä ainuttakaan hotellihuonetta vapaana. Ottelu alkaa vasta kello 22.45, joten humalaiset jalkapallofanit näyttävät joutuvan olemaan taivasalla. Siellä heitä odottavat venäläiset jalkapallohuligaanit ja pamputusherkkä mellakkapoliisi.

”Emme malta odottaa pääsyä koettelemaan voimia parhaiden ja väkivaltaisimpien lajin kannattajien kanssa”, sanoi eräs Spartak Moskovan kannattaja.

Monet venäläisistä jalkapallohuligaaneista pitävät esikuvinaan 1970-luvun pahamaineisia brittihuligaaneja.

TekstiKati Kiviniemi
Kuva Manu Fernandez / AP / LK