Belgian päiväkotisurmat: Uhrit olivat vauvoja

Ulkomaat 23.1.2009 13:47

Brysselin lähistöllä päiväkodissa kuoliaaksi puukotetut lapset olivat vauvoja, kertovat paikalliset viestimet. Ilmeisesti läheisessä psykiatrisessa hoitolaitoksessa asunut kolmekymppinen mies tunkeutui päiväkotiin Dendermondessa ja tappoi vauvojen lisäksi yhden päiväkodin työntekijän.
belgian päiväkotisurmat
Iskun jälkeen ihmiset kokoontuivat jakamaan tuntemuksiaan päiväkodin lähettyville perustettuun kriisikeskukseen. (Kuva: Virginia Mayo / AP)

Mies myös haavoitti toistakymmentä lasta ja kahta päiväkodissa työskennellyttä naista. Ainakin kolme haavoittuneista lapsista on kriittisessä tilassa.

Päiväkodissa oli tekohetkellä 18 lasta.

Lehtitietojen mukaan mustalla ja valkoisella maalilla kasvonsa raidoittanut mies oli tullut aamukymmeneltä päiväkotiin repun kanssa, joka oli ollut täynnä teräaseita. Mies kertoi haluavansa kysyä jotain, mutta syöksyi sitten yhteen huoneista ja alkoi riehua veitsen kanssa.

Verilöylyn jälkeen mies pakeni paikalta polkupyörällä. Häntä jäljitettiin muun muassa helikopterien avulla. Tappaja saatiin kiinni varsin pian teon jälkeen. Hänen motiiveistaan ei ole tietoa.

Tapahtumapaikalle saapunut Belgian sisäministeri Guido De Padt sanoi monien vanhempien olevan täydellisessä shokissa.

(STT–AFP–DPA)