Barack Obaman tyttäret saivat koiran: katso tuoreet kuvat

SK:n toimitus
Ulkomaat 13.4.2009 18:35

Yhdysvaltain ensimmäinen perhe on saanut uuden jäsenen puolivuotiaasta portugalinvesikoiran pennusta. Katso kuvat SK:n kuvaseinällä.

Obaman tyttärien koira Portugalin vesikoira Kuva AP / LehtikuvaPresidentti Barack Obama lupasi vaalikampanjansa aikana tyttärilleen koiran korvaukseksi siitä, että hän oli vaalityön takia niin paljon poissa kotoa.

Bo-niminen pentu nähtiin ensimmäistä kertaa Washington Post -lehden kuvissa. Pentu oli alun perin tarkoitus esitellä julkisuudessa vasta tiistaina.

Mustaturkkisella koiralla oli kuvissa kaulassaan värikäs kukista punottu seppele, lei.
Tyttäret Malia ja Sasha saivat pennun Obaman läheiseltä ystävältä, senaattori Edward Kennedyltä.

Teksti ja lähteet STT, AFP ja Washington Post
Kuvat AP / Lehtikuva

Keskustelu

No tämähän on aivan erinomaisen oleellinen ja tärkeä kansainvälinen uutinen.

USA:n puolustusministeri lopettaa F-22 hävittäjän tilauksen, valmistajan mukaan tämä johtaa 100 000:n ihmisen työttömyyteen. Viimeiset 187 konetta valtio tilaa tämän ja ensi vuoden aikana, tällä kahden vuoden satsilla hintaa 26 miljardia dollaria. Tästäkin voitas uutisoida, jossei kotimainen lehdistö kertoisi Obaman perheen kuulumisia kuin Neuvosto-Pravda Breznevin elämäntarinaa.

Ajattelevien uutisten lehti, totta tosiaan!

Maailma on moniarvoinen ja moniulotteinen, joten eiköhän sinne tämäkin uutinen mahdu. Ja tuossapa sait nimim. Niinpä niin sanottua mielestäsi tärkeämmän uutisen.

Eikos sentaan edes kevennykseksi uutissopan joukkoon sovi yksi koirakin. Lieneeko tarkeampaa etta tiedetaan tasmalleen mita joku Idolsien tai BB:n osanottaja on tehnyt ennen ja jalkeen.

Hellyttava on pentu. Olemus muistuttaa jossain maarin mustaterrieria, Neuvostoliitossa aikoinaan kehiteltya koiraa. Mustaterrierissahan on melkoinen annos Venajan vedestanoutajaa, ehkapa tama Portugalin vedestanoutaja on perimaltaan samaa rotujuurta?

Tuo vedestanoutaja saattaa olla harhakuva. Sain lyhyen, antoisan, yhdessaolon mustaterrierin kanssa.
Se koiranpoikapa pelkasi vetta!
No, tama portugalilainen osasi valita kohtuullisen hyvan perheen. Tuskin kovin paljon tarvitsee kapaliaan kastella, saanee istua limousiinissa nahkatuolilla.

Kommentoin toistamiseen tämän, jonka kirjoitin jo toissa päivänä, mutta ei jostakin syystä näy tämän artikkelin kommenttina:
Amerikkalaiset ovat fiksua ja sivistynyttä kansaa, joka ajattelee syvällisesti. Koira on ollut USAn historiassa tärkeä poliittinen toimija. Esimerkiksi aikanaan varapresidenttinä tulikasteeseen jouduttuaan Richard Nixon otti suoraan TV-lähetykseen mukaan perheen Checkers -koiran. Piski sai sympatioita Nixonille.
Tuo koiran nimi oli sama kun tuohon aikaan varsin yleinen amerikkalainen automerkki, valtaosa takseista oli Checkers -merkkisiä.
Oli varmasti hulppeaa, kun Richard otti pirssin oltuuaan ”walking the dog” -reissullaan paikallisesa Honky Tonk -kuppilasssa. Checkers istui Checkersin takapenkillä

Omasta mielestäni, itsekkin koiran omistajana, on hyvä että Obamat tekivät koiran hankinnasta julkisen. He mm. julkisesti ovat kertoneet että sopivaa rotua mietittiin tarkkaan. Tosin epäilen että nyt osui rotuvalinta väärään rotuun. Käsitykseni mukaan portugeesit ovat paljon aktiviteettia ja aivotyötä tarvitsevia koiria. Epäilen että Obamalla riittää aikaa koiralla, Michelle ei ainakaan vaikuta koiraihmiseltä ja koiran kouluttamista en uskoisi nuorien tyttäreiden hoitoon. Eikä mikään koira ole allergeeni vapaa. Jokainen koira erittää iholleen talia ja hilsettä. Jokaisesta koirasta erittyy allergeeneja. Minä ainakin mielenkiinnolla odotan milloin Obamat joutuvat tunnustamaan että tytär saa allergia oireita tai että koira tuhoaa Valkoista Taloa.