Ammuskelu juutalaiskoulun edustalla Ranskassa – katso uutiskuvakooste

Ulkomaat 19.3.2012 13:00
Virkavaltaa Toulousessa 19. maaliskuuta. Kuva Brunon Martin / AP / Lehtikuva.

Skootterilla liikkunut, aseistautunut mies ampui tänään kolme lasta ja yhden aikuisen juutalaisen koulun edustalla Toulousen kaupungissa, Etelä-Ranskassa. Ampumavälikohtauksessa loukkaantui vakavasti teini-ikäinen poika. Surmansa saanut 30-vuotias mies oli ilmeisesti tuomassa kouluun 3- ja 6-vuotiaita poikiaan, jotka menehtyivät myös.

Lisäksi luoteihin menehtyi kolmaskin lapsi, jonka oli iältään 8-10 -vuotias. Joidenkin lähteiden mukaan menehtynyt 30-vuotias olisi myös työskennellyt koululla opettajana.

Hyökkäys tapahtui Ozar Hatorahin koulun edustalla paikalla, vanhemmat jättävät päiväkoti- ja alakouluikäiset lapsensa ohjaajien ja opettajien hoiviin, kertoi paikallinen La Depeche -lehti.

”Mies ampui kaikkea näkemäänsä, lapsia ja aikuisia, ja jotkut lapset ajettiin kiireesti sisälle kouluun”, sanoi paikallinen syyttäjä Michel Valet.

Tekijää ei ole toistaiseksi saatu kiinni.

Samassa osassa Ranskaa tapahtui viime viikolla kaksi muutakin ampumavälikohtausta, joissa kuoli kolme sotilasta. Pohjoisafrikkalaista syntyperää olevat sotilaat ampui skootterilla liikkunut mies. Poliisin mukaan kaikilla kolmella ampumatapauksella on yhteisiä piirteitä, mutta vielä ei voida sanoa varmasti, onko tekijä ollut sama.

Ranskan juutalaisyhteisön päärabbi Gilles Bernheim on matkalla Ozar Hatorahin koululle ja sanoo olevansa kauhuissaan ja järkyttynyt tapahtuneesta, kertoo BBC News.

Kuva Eric Cabanis / AFP Photo / Lehtikuva.
Kuva Bruno Martin / AP Photo / Lehtikuva.
Kuva Manu Blondeau / AP Photo / Lehtikuva.
Kuva Remy Gabalda / AFP Photo / Lehtikuva.
Kuva Remy Gabalda / AFP Photo / Lehtikuva.
Kuva Manu Blondeau / AP Photo / Lehtikuva.
Poliisi tutkii ampumavälikohtauksen tapahtumapaikkaa Ranskan Mautaubanissa, missä kaksi sotilasta kuoli ammuskelussa 15. maaliskuuta. Kuva Frederic Lancelot / AP / Lehtikuva.