”Kannatamme epäoikeudenmukaisen järjestelmän uudistamista.”

EK:n johtaja Ilkka Oksala ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta, Twitter 20.7.

”Kädet ovat EK:n kädet, mutta ääni on kokoomuksen ääni.”

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, HS 20.7.

”Mökkisaaressakaan ei aina paista aurinko. #kesä #uutiset.”

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, Twitter 20.7.

Luotain Marsiin

Arabiemiraattien luotain laukaistiin 19. heinäkuuta kohti Marsia. Al-Amal-luotaimen nimi merkitsee toivoa. Tarkoituksena on saada lisää tietoa Marsin kaasukehän säästä. Kyseessä on arabivaltioiden ensimmäinen planeettojen välinen lento. Luotaimen on tarkoitus saapua Marsin kiertoradalle helmikuussa.

Kaupoilta loppuvat kolikot

Koronaviruspandemian seurauksena Yhdysvalloissa on pulaa kolikoista. Liikkeet eivät pysty maksamaan asiakkaille vaihtorahaa. Muun muassa maan suurin päivittäistavaraketju Walmart hyväksyy tämän vuoksi vain korttimaksuja. Pula johtuu kuluttajien vähentyneestä kaupassa käynnistä ja koronaviruksen aiheuttamista häiriöistä maan rahapajalle.

Jääkarhut häviävät

Jääkarhut ovat katoamassa vuosisadan loppuun mennessä. Arvio julkaistiin Nature Climate Change -tiedelehdessä. Viimeiset populaatiot sinnittelenevät lähellä Pohjoisnapaa. Tutkijat laskivat muun muassa jääkarhujen kestävyyttä ja energiankulutusta. Eläimet nälkiintyvät ilmastonmuutoksen vuoksi.

Poliisi viivytteli

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen on antanut huomautuksen poliisille, jonka olisi pitänyt tutkia alaikäiseen kohdistunutta seksuaalirikosepäilyä. Tutkinnassa ei tehty lapsen kuulemisen jälkeen mitään lähes kahteen vuoteen. Rikosylikonstaapeli syyllistyi myös muihin laiminlyönteihin.

Rokote herättää toiveita

Lääkeyhtiö Astra Zenecan ja Oxfordin yliopiston rokotteesta on saatu lupaavia tuloksia koronavirusta vastaan. Rokote on osoittautunut yli tuhannen koehenkilön testeissä kelvoksi jatkotutkimuksiin. Koehenkilöille kehittyi vasta-aineita eikä vakavia sivuoireita ilmennyt merkittävästi.

Luovutussopimus jäihin

Iso-Britannia jäädytti luovutussopimuksen Hongkongin kanssa. Hongkong ei voi vaatia maata enää palauttamaan rikollisia. Syynä on uusi kansallisen turvallisuuden laki, jonka varjolla epäiltyjä voidaan viedä Manner-Kiinaan. Australia ja Kanada tekivät jo aiemmin saman ratkaisun kuin Iso-Britannia.

Tutkitaan tapon yrityksenä

Poliisi tutkii perussuomalaisen poliitikon Pekka Katajan pahoinpitelyä tapon yrityksenä. Kaksi miestä pahoinpiteli Katajan tämän kotiovella Jämsässä. Kataja työskentelee Jouni Kotiahon (ps) eduskunta-avustajana ja on pitänyt esillä maahanmuuttoon liittyviä asioita. Tekijöiden motiivista ei ole selvyyttä.

Sisältö