”Venäläiset ovat onnistuneet paremmin kuin he uskalsivat kuvitella” – Trump kiistää syytökset

Tutkimukset Yhdysvaltain presidentin lähipiirin Venäjä-yhteyksistä jatkuvat monella rintamalla.
Teppo Tiilikainen
Amerikka 31.10.2017 15:26
Presidentti Donald Trump kiistää edelleen jyrkästi, että hänen kampanjatiiminsä olisi tehnyt yhteistyötä Venäjän tiedustelupalvelujen kanssa demokraattien ehdokkaan Hillary Clintonin horjuttamiseksi vuoden 2016 presidentinvaaleissa. Trumpin uskottavuus on kuitenkin heikentynyt merkittävästi sen jäl...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Vaikuttaa siltä että USAssa kaikki ovat tulleet hulluiksi: Trump ja hänen piirinsä itsestään selvästi, mutta myös hänen vastustajansa, jotka kuvittelevat Venäjän äänestäneen Trumpin valtaan.

Kyllä demokraattienkin pitäisi tajuta, mistä Trumpin valtaannousussa johtui ilman näitä käsittämättömiä hourailuja Venäjän osuudesta asiaan. Vai yritetäänkö Venäjä-satua käyttää hyväksi omien mokien peittelyssä?

Kyllä Venäjän vaikutusyritykset ovat olleet massiivisia. Sen todisti eilen Facebook-, Twitter- ja Google-yhtiöiden lakimiehet senaatissa.
Kymmeniä tuhansia valeuutisia, joita sitten mm Fox-kanava ahkeraan lainaili.

Otanpa yhden esimerkin Facebookista Texasista.(WaPo)
Vaalien aikaan Facebook-ryhmä, joka nimitti itseään ”Heart of Texas”, kutsui jäseniään Houstoniin mielenosoitukseen teemalla ”Pysäytä Texasin islamisoituminen”.

Samaan aikaan Facebookissa toinen ryhmä ”Amerikan muslimit” suunnittelivat mielenosoitusta samaan paikkaan ja aikaan teemalla ”Pelastakaa Islamin tietous”.
Kumpikaan Facebook-ryhmä ei ollut Texasia nähnytkään. Ne olivat luoneet venäläiset, jotka uhrasivat runsaasti aikaa ja vaivaa saadakseen amerikkalaiset toistensa kimppuun.