Trumpin hallinnon rakentaminen alkaa nopeasti – Sarah Palin ehdolla sisäministeriksi

Sisäministeriksi on ehdolla myös 74-vuotias miljonääri Forrest Lucas. Ulkoministeriehdokas Newt Gingrich on kutsunut Tallinnaa Pietarin esikaupungiksi.
Amerikka 10.11.2016 18:17
Republikaanipuolueen puheenjohtaja Reince Priebus (oik.) ja Donald Trump vaalituloksen selvittyä New Yorkissa 9. marraskuuta. © JIM WATSON / AFP / LEHTIKUVA

Presidentti Donald Trumpin tulevan hallinnon rakentaminen alkaa Yhdysvalloissa ristiriitaisissa tunnelmissa.

Kymmenetuhannet Trumpin vastustaja ovat osoittaneet mieltään kymmenissä kaupungeissa eri puolilla maata ja ainakin Oaklandissa tilanne johti poliisien ja mielenosoittajien väliseen yhteenottoon.

Trump tapaa torstai-iltana Suomen aikaa presidentti Barack Obaman Valkoisessa talossa. Tarkoituksena on keskustella siitä, kuinka vallanvaihto saataisiin mahdollisimman sujuvaksi. Obaman kausi päättyy 20. tammikuuta.

Siirtymäkautta valmisteleva Trumpin avustajakaarti on etsinyt Washingtonin toimistossaan jo jonkin aikaa ehdokkaita tulevaan hallintoon ja valmistellut niin sanottua sadan ensimmäisen päivän ohjelmaa. Se on julkaissut myös greatagain.gov-verkkosivuston, jolla esitellään tulevan hallinnon tavoitteita. Trumpin hallinnossa on avoinna noin 4 000 työpaikkaa, joita aletaan täyttää lähiviikkojen aikana.