Trump uhkailee omaa puoluettaan: Hyväksykää Trumpcare tai unohtakaa uudistukset iäksi

Presidentti käy jo vuoden 2020 vaalikampanjaa.
Amerikka 24.3.2017 13:26
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esitti ajavansa rekkaa Washingtonissa 23. maaliskuuta 2017.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esitti ajavansa rekkaa Washingtonissa 23. maaliskuuta 2017. © ANDREW HARNIK / LEHTIKUVA / AP

Yhdysvaltain presidentin lähipiirin Venäjän-suhteista tihkuvat tiedot alkavat jo uhata Donald Trumpin poliittista uraa. Samalla kun maailma keskittyy Trumpin ja Putinin omituisiin väleihin, yritätä presidentti ajaa läpi isoja taloudellisia uudistuksia.

Yhdysvaltain kongressi äänestää Suomen aikaa myöhään perjantaina 24.maaliskuuta Obamacareksi ristityn terveydenhuoltouudistuksen kohtalosta. Pelissä on aimo annos presidentin uskottavuutta.

Obamacaren purkaminen ja muuttaminen oli Trumpin tärkeimpiä vaalilupauksia. Nyt siitä on muodostumassa puolueen vastalause Trumpin kabinetille.

https://www.youtube.com/watch?v=wMH8iu-8HDE

VIDEO: Presidentti Donald Trump puhuu Obamacaren kumoamisesta CNN:n videolla.

 

Presidentti ei tahdo saada edes omaa puoluettaan uudistuksen taakse, ja antoi siksi torstaina 23. maaliskuuta edustajainhuoneen republikaaneille uhkalauselman: puolue joko äänestää Trumpin ja puhemies Paul Ryanin ehdotuksen puolesta, tai hylkää haaveet terveydenhuoltouudistuksesta iäksi.