Trump myllää talouspolitiikan: Ensin kaikki kiljuvat ilosta – Sitten alkaa itku ja hampaiden kiristely

Yhdysvaltojen elvytys lisää kysyntää nopeasti mutta nostaa metallien ja ruoan hintaa tulevaisuudessa, uskovat ekonomistit.
Amerikka 24.1.2017 16:02
Donald Trump allekirjoitti ja varapresidentti Mike Pence (vas.) ja Valkoisen talon kansliapäällikkö Reince Priebus todistivat, kun presidentti irrotti Yhdysvallat Tyynenmeren maiden vapaakauppasopimuksesta 23. tammikuuta 2017.
Donald Trump allekirjoitti ja varapresidentti Mike Pence (vas.) ja Valkoisen talon kansliapäällikkö Reince Priebus todistivat, kun presidentti irrotti Yhdysvallat Tyynenmeren maiden vapaakauppasopimuksesta 23. tammikuuta 2017. © EVAN VUCCI / AP / Lehtikuva

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aloitti reippaasti virkauransa talouspolitiikan saralla. Ensitöikseen hän irtisanoutui Tyynenmeren maiden vapaakauppasopimuksesta TTP:stä.

Trumpin mielestä viimeistelyä vaille ollut sopimus ei ollut tarpeeksi hyvä Yhdysvalloille. Se olisi jopa ”tappanut” maan työpaikkoja.

Trump haluaa luoda talouspolitiikallaan Yhdysvaltoihin 25 miljoonaa uutta työpaikkaa. Tavoitteisiinsa maailman vaikutusvaltaisin mies uskoo pääsevänsä rajuilla veronkevennyksillä, sääntelyn purkamisella ja toteuttamalla ”America First” -kauppapolitiikkaa.