Trump haluaa ympäristöpomoksi miehen, joka haluaa suojella myös ”amerikkalaisten yritysten vapautta”

Scott Pruitt on useasti haastanut ympäristöviraston oikeuteen. Hänellä on läheiset välit öljy-yhtiöihin.
Milka Valtanen
Amerikka 13.12.2016 16:47
Donald Trumpin ehdokas Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto EPAn johtajaksi on nostanut ympäristöjärjestöjen karvat pystyyn. Trump ilmoitti 8. joulukuuta nimittävänsä tehtävään oklahomalaisen Scott Pruittin. Oklahoman osavaltion yleinen syyttäjä, 48-vuotias republikaanijuristi Pruitt tuntee EPAn en...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Toisaalta kyllähän tuossa nyt demokratia toimii paremmin kuin vaikkapa Suomessa. Suomessa äänestystuloksista riippumatta virkamiesjohto pysyy samana, ja pystyy helposti torppaamaan muutokset. Eikö se ole vähän omituista että kokoomuslainen presidentti joutuu tekemään töitä vasemmistolaisen presidentin nimittämän virkamieskunnan kanssa?

Sikäli USAn systeemi on kyllä selkeästi kansanvaltaisempi, kun kansa äänestää muutosta niin se ihan oikeasti saa muutoksen.

Katsotaan miten käy. Trumpilla näyttää olevan tavoitteena ottaa uusia ihmisiä politiikan ulkopuolelta. Tämä porukka ei ole kyvytön tekemään muutoksia tilanteen vaatimalla tavalla. USA ei ole kunnossa infrastruktuurin osalta ja sen kyky kilpailla Aasian halpatuonnin kanssa on heikko. Lääke tähän on tuonnin rajoittaminen ja oman tuotannon elvytys. Kiina on huolissaan, koska sen talous voi seisahtua ja johtaa levottomuuksiin. Ilmastonmuutos on uhka, Kiina ja Intia ovat suurimmat saastuttavat valtiot, riisi ja hiili tuottavat yhdessä eniten kasvihuonekaasuja. Väestön liikakasvu Aasiassa johtaa nopeasti ongelmiin. USA on aloittanut torjunnan. Venäjä seuraa miten sen käy, sillä ei ole rahkeita vastata kuin sotilaallisesti ja somesodalla.