Pentagon kehittää vedenalaista paikannusta: Kauko-ohjattavat sukellusveneet käyttäisivät meriin rakennettuja akustisia majakoita

Posydon-järjestelmän tuottama vedenalainen melusaaste huolestuttaa merentutkjoita, sillä se voi häiritä esimerkiksi valaiden lisääntymistä.
Amerikka 26.3.2019 15:40
Paikannuksen vuoksi sukelluveneiden on nykyään käytävä välillä pinnassa. Merivoimat julkaisi Twitter-tilillään kuvan maailman suurimmasta ydinsukellusveneestä, venäläisestä Dmitri Donskoista, 24. heinäkuuta 2017.
Paikannuksen vuoksi sukelluveneiden on nykyään käytävä välillä pinnassa. Merivoimat julkaisi Twitter-tilillään kuvan maailman suurimmasta ydinsukellusveneestä, venäläisestä Dmitri Donskoista, 24. heinäkuuta 2017. © MERIVOIMAT / HANDOUT / LEHTIKUVA

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon on kehittämässä teknologiaa, jonka tarkoitus on luoda gps-satelliittipaikannusjärjestelmä vastaava merenalainen paikannusjärjestelmä. Teknologian nimi on Posydon, joka tulee sanoista Position System for Deep Ocean Navigation.

Hanke on yksi askel kehityksessä, jonka päässä häämöttävät miehittämättömien, kauko-ohjattavien sukellusveneiden laivastot, jotka voivat piilotella ydinenergian voimalla loputtomiin näkymättömissä merten syvyyksissä.

Jo nyt on arkipäivää, että miehittämättömien sotilaslentokoneiden ”lentäjät” käyvät kotimaassa sijaitsevasta komento- ja ohjauskeskuksesta käsin laukaisemassa täsmäohjuksiaan sotatoimialueilla toisella puolella maailmaa.