Ufojen pyhä maa

Nevadan aavikolla on Alue 51, pudonneiden avaruusolioiden ja ufotarinoiden kehto. Yli kaksi miljoonaa ihmistä on ilmoittanut ryntäävänsä sinne syyskuussa.

Amerikka 16.08.2019 06:00
Teksti Lassi Lapintie Kuvitus Vesa Lehtimäki grafiikka hannu kyyriäinen
Ufoista ja sieppauksista on esitetty monenlaista aidoksi väitettyä kuvamateriaalia, mutta Vesa Lehtimäen kuvitus on varmasti fiktiivinen: ihminen on nukke, tähtitaivas piirretty ja ufon virkaa toimittaa messinkinen kynttilänjalka.
Ufoista ja sieppauksista on esitetty monenlaista aidoksi väitettyä kuvamateriaalia, mutta Vesa Lehtimäen kuvitus on varmasti fiktiivinen: ihminen on nukke, tähtitaivas piirretty ja ufon virkaa toimittaa messinkinen kynttilänjalka. © Vesa Lehtimäki

Ilmailuinsinööri Kelly Johnson lensi Nevadan autiomaan yllä ja tarkkaili maastoa. Hänellä oli tehtävä: piti löytää paikka, johon Yhdysvallat voisi perustaa ilmavoimien salaisen tukikohdan.

Elettiin 1950-luvun alkua. Yhdysvallat oli ymmärtänyt, että kilpailu Neuvostoliiton kanssa voitettaisiin vain tietämällä kommunisteista enemmän kuin he tiesivät amerikkalaisista.

Vakoilusta olikin tullut kylmän sodan pääase.

Yhdysvallat keksi, että vastustajaa olisi voitava tarkkailla taivaalta tämän huomaamatta. Satelliittien aikakausi oli vasta tuloillaan. Tarvittiin siis lentokone, joka voisi lentää korkeammalla kuin mikään neuvostohävittäjä ja ottaa valokuvia näkemästään. Koneen kehittämiseen taas tarvittiin paikka, johon voisi rakentaa kiitoradat ja joka olisi salattavissa uteliailta silmiltä.

Sisältö