Obama käy nyt henkilökohtaista PR-kampanjaa – Presidentti lujittaa perintöään viimeisinä päivinään

Isot otsikot Obaman uusista päätöksistä ovat myrskyjä vesilasissa, sanoo tutkija Mika Aaltola.
Milka Valtanen
Amerikka 30.12.2016 15:34
Barack Obaman päivät Yhdysvaltain presidenttinä käyvät vähiin. Seuraava presidentti Donald Trump aloittaa tehtävässään 20. tammikuuta 2017. Viime hetken päätöksillään Obama pyrkii lujittamaan oman presidenttikautensa perintöä. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltolan mukaan kyseessä ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Mikä myrsky vesilasissa? Aaltolalla ei selvästikään ollut tiedossa Putinin päätös olla vastaamatta lainkaan Obaman karkotuksiin.

Nähdäkseni syynä on Obaman turhautuminen ensinnäkin Israelin jatkuvaan rakentamiseen Palestiinassa YK:sta vähät välittäen. Lisäksi hän haluaa että Trump ei mitätöi FBI:n ja CIA:n raportteja Venäjän sotkeutumisesta USA:n vaaleihin.
Öljyn poraamiskiellolla arktisilla alueilla sekä intiaanireservaateissa on ilmeisesti tarkoitus hillitä Trumpin ulko-ja energiaministereiden (in spe) haluja omaisuuksiensa kasvattamiseen.
”Politiikassa minkä tahansa kiellon voi kumota”, Mika Aaltola sanoo.
Ai niinkö? Venäjällä ehkä mutta oikeusvaltioissa ei nyt sentään. Tosin Trump aikoo palauttaa kidutuksenkin mutta ei Hillarykaan ole vielä linnassa, joten odotellaan.

Enemmän Yhdysvaltain presidentin peukalon alla oleva CIA on välittänyt julkisuuteen mielipiteitään ”Venäjän sotkeutumisesta USA:n vaaleihin”.
FBI on sanonut asiasta aika vähän.
Yhdysvaltojen tiedustelupalvelujen ylin valvoja ei ainakaan allekirjoita CIA:n väitteitä.
Reuters (13.12.2016): Office of the Director of National Intelligence ( ODNI) has not embraced CIA assessment on Russia hacking.