Trump ei saanut muurirahaa edes omalta puolueeltaan: Nyt vastassa on kongressin ykkösnainen, joka haluaa keskustella ”kuin aikuiset”

Yhdysvaltain hallintosulku ja poliittinen umpikuja jatkuu, vaikka yhteistyö hyödyttäisi kumpaakin puoluetta.
Amerikka 13.1.2019 20:45
Edustajainhuoneen demokraattien johtaja Nancy Pelosi, varapresidentti Mike Pence ja presidentti Donald Trump Valkoisessa talossa 11. joulukuuta 2018.
Edustajainhuoneen demokraattien johtaja Nancy Pelosi, varapresidentti Mike Pence ja presidentti Donald Trump Valkoisessa talossa 11. joulukuuta 2018. © EVAN VUCCI / AP / LEHTIKUVA

Demokraattipuolueen johtajien piti tavata presidentti suljettujen ovien takana, ilman mediaa. Presidentillä oli avustajien laatima lista keskustelunaiheista, joita ei kerrottu julkisuuteen.

Niinpä Donald Trump päästi televisiokamerat työhuoneeseensa, hylkäsi käsikirjoituksen ja kävi Chuck Schumerin ja Nancy Pelosin kimppuun.

Joulukuun 11. päivän kokouksesta tuli kiusalliset 17 minuuttia.

Trump vaati muuria Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle. Senaatin vähemmistöjohtaja Schumer väitti vastaan. Varapresidentti Mike Pence istui liikkumatta, eikä sanonut sanaakaan. Edustajainhuoneen demokraattiryhmän johtaja Pelosi halusi saada kiistan loppumaan.