Mueller ei löytänyt todisteita Trumpin vaalivehkeilystä – Presidentin piina ei silti ole ohi: kymmenkunta tutkintaa jatkuu yhä

Uutisanalyysi: Trump tulkitsi oikeusministerin lausunnon voitokseen. Demokraatit vaativat julkistamaan erikoissyyttäjä Robert Muellerin raportin kokonaisuudessaan.
Amerikka 25.3.2019 14:05
Erikoissyyttaja Robert Mueller Valkoisen talon edustalla Washingtonissa 24. maaliskuuta 2019.
Erikoissyyttaja Robert Mueller Valkoisen talon edustalla Washingtonissa 24. maaliskuuta 2019. © CLIFF OWEN / AP / LEHTIKUVA

Sunnuntai taisi olla Donald Trumpin tähänastisen presidenttikauden paras päivä. Oikeusministeri William Barrin laatiman nelisivuisen tiivistelmän mukaan erikoissyyttäjä Robert Mueller ei ole löytänyt todisteita siitä, että Trump tai hänen kampanjatiiminsä olisivat vehkeilleet venäläisten kanssa vuoden 2016 vaalikampanjan aikana.

Muellerin laajaa raporttia ei ole toistaiseksi julkistettu. Sen vuoksi kongressi ei ole saanut toistaiseksi tietoa siitä, mitä kaikkea Mueller on saanut selville.

Barrin tiivistelmästä käy ilmi, että Venäjä pyrki vaikuttamaan Yhdysvaltain vaalitulokseen. Niin sanottu Pietarin trollitehdas (Internet Research Agency) jakoi sosiaalisen median kautta valeuutisia Yhdysvaltoihin luodakseen hämmennystä ja eripuraa.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu