Terroristien aateliskalenteri

Yhdysvallat ylläpitää sivustoa, jolla se lupaa miljoonapalkkioita etsintäkuulutetuista terroristeja. Listalle päätymisestä on kuitenkin tullut terroristeille arvokas tunnustus.

Ulkomaat 02.08.2019 06:00
Hannu Pesonen
Rewards for Justice -ohjelman verkkosivuilla terroristilistan kärjessä ovat ne, joista on luvattu 25 ja 10 miljoonan dollarin palkkiot.
Rewards for Justice -ohjelman verkkosivuilla terroristilistan kärjessä ovat ne, joista on luvattu 25 ja 10 miljoonan dollarin palkkiot.

"Jopa kymmenen miljoonan dollarin palkkio tiedoista, jotka johtavat kansainvälisen terroristijärjestön Hizbollahin rahoitusjärjestelmien tuhoamiseen. Lähetä vihje. Ota rahat. Mahdollisuus suojapaikkaan. Sataprosenttisen luottamuksellisesti.”

Näin lupasi Yhdysvaltain ulkoministeriö Twitter-tilillään 22. huhtikuuta.

Tviitti ohjaa kiinnostuneet ulkoministeriön ylläpitämän Rewards for Justice -etsintäkuulutusohjelman sivuille. Siellä on lisätietoa siitä, miten voi ansaita kunnon tilin paljastamalla amerikkalaisviranomaisille Hizbollahin tulolähteitä ja omistuksia, merkittäviä rahoittajia, peiteyhtiöitä ja järjestöä auttavia rahoituslaitoksia.

Miljoonapalkkio on kuitenkin vain yksi monista, joita sivusto lupaa.

Rahaa tarjotaan tiedoista, jotka estävät Yhdysvaltoihin kohdistettuja terroritekoja tai auttavat jäljittämään ja vangitsemaan niiden tekijöitä.

Sisältö